Siltavahti

Veistoksellinen tornitalo

Oulujoen Siltavahti tähyää ylväästi historiallisiin jokimaisemiin. Kunnianhimoisesti toteutettu asuntotorni piirtyy osaksi tulevaisuuden Oulun profiilia kaupungin edustavimmalla ja vetovoimaisimmalla alueella.

Siltavahdin pohja-ala on noin 21 metriä kanttiinsa, korkeutta sille kertyy 57 metriä. Rakennuksen suunnittelua ovat hallinneet sen paikka ja maisema, jossa on kolme pääsuuntaa: jokisuisto lännessä, yläsuisto pohjoisessa ja yläjuoksu idässä.

Siltavahdista avautuvatkin Oulun monimuotoisimmat näköalat, mitä kunnioittaen parvekkeet on kerrostasosta riippuen sijoitettu aina parhaiden näkymien suuntaan. Kohteen arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Tampereen Torni-hotellin suunnittelussa tornitalojen suunnitteluosaamisellaan vakuuttanut arkkitehti Sampo Valjus.

Siltavahtiin tulee 80 asuntoa. Pienin asunnoista on alle 30 nelilöinen yksiö, suurin on kaksikerroksinen ja parisataaneliöinen. Rakennuksen ylimpien kerrosten huoneistot ovat uniikkeja, tulevien asukkaiden toiveden mukaan toteutettuja. Koko taloyhtiön asukkaiden yhteisenä auringonotto-, piknik- ja näköalapaikkana palvelee 14. kerroksen laaja yleisöterassi. Lisäksi rauhalliselle yhteispihalle rakennetaan hirsinen pihasauna, jonne mennään toisen kerroksen kävelysiltaa pitkin.

Siltavahdin pysäköintiratkaisuun kuuluu niin talleja kuin halli- ja pihapaikkojakin. Siltavahti on Oulussa ensimmäinen taloyhtiö, jonka pysäköinnin suunnittelussa on huomioitu sähkö- ja hybridiautojen lataustarpeet.

Valmistuu: 2018
Projektin kesto: 21 kk
Urakkasumma: 21,5 Me
Aliurakointiaste: 15 %
Huoneistoneliömetrejä: 4 800