Asuntosijoittaminen

Asuntosijoittaja saa vakaa tuloa

Kun valitset sijoitusasunnon harkiten, se tuo tuloja pitkällä aikavälillä. Uusi kohde on varma sijoitus remonttien näkökulmasta.

Suojaa inflaatiota vastaan

Asuntosijoittajana saat vakaata tuloa vuokraamalla sijoitusasuntosi eteenpäin. Ennen kaikkea sijoitusasunto tarjoaa hyvän suojan inflaatiota vastaan.

Kun sijoitusasunnon valitsee järkevästi, sen riskit ovat vähäiset. Asuntojen hinnat ovat pitkällä tarkasteluvälillä nousseet. Erityisesti kasvukeskuksissa olevat, hyväkuntoiset asunnot ovat kohteita, joille arvonnousua voi odottaa todennäköisimmin. 

Valitse vakaa taloyhtiö

Taloyhtiön isännöitsijätodistuksesta, tilinpäätöstiedoista, toimintakertomuksesta ja yhtiöjärjestyksestä pääsee käsiksi yhtiön taloustietoihin. Kannattaa harkita lisäksi tarkkaan, ostaako taloa, johon on tulossa putki- tai julkisivuremontti lähivuosina.

Uuden asunnon ostaminen on sikäli huoletonta, että siitä ei koidu lähivuosina yllättäviä remontteja. Toisaalta vuokramarkkinoiden vaatimukset kasvavat koko ajan. Esimerkiksi tämän päivän opiskelija arvostaa useimmiten toimivaa talotekniikkaa ja tyylikkäitä sisustusratkaisuja. Älä missään tapauksessa osta asuntoa näkemättä sitä.

Lainan korot, mahdolliset remontointikustannukset ja hoitovastikkeen voit vähentää pääomatuloistasi. Useimmiten sijoitusasunto käy vakuudeksi 60–80 prosentin osalta.

Huomioi sijainti ja hoitovastike

Asunnon sijainti, toimivat liikenneyhteydet, lähialueen palvelut ja hoitovastike vaikuttavat merkittävästi sijoitusasunnon tuottavuuteen.

Pellervon taloustutkimus (2019) arvioi, että vuokratuottopotentiaalia Suomessa on eniten Rovaniemellä, Kuopiolla ja Oululla.

Katso kohteet

Ota yhteyttä