Historia

30 vuotta elämänlaatua

Vuonna 1994 elettiin vielä laman jälkimainingeissa. Työ ja toimeentulo oli tiukassa, mutta valo jo hieman vaalensi synkimpiä varjoja. Suomessa tapahtui paljon uutta ja ennen kokematonta: Järjestettiin ensimmäiset suorat presidentin vaalit, puhemieheksi valittiin ensimmäistä kertaa nainen ja eduskunta hyväksyi Suomen EU-jäsenyyden. Saman vuoden lopulla myös Rakennusteho perustettiin.

Jo 30 vuoden ajan Rakennusteho on toteuttanut elämänlaatua – laadukkaita ja harkittuja ratkaisuja asumiseen ja elämiseen arvostaen työtä ja työntekijöitä. Rakennustehosta on kehittynyt avainhenkilöidensä omistama, vakaa ja kehittyvä yritys.

Näkyvintä toimintaamme ovat olleet vapaarahoitteiset omistusasunnot. Rakennamme myös yksilöllisesti suunniteltuja palvelutaloja, vuokra- ja loma-asuntoja sekä liiketiloja. Viime vuosien vahvat panostukset Oppimisympäristöt -liiketoimintaan ovat tuottaneet merkittäviä onnistumisia. Oppimisympäristöt ja urakointi ovat nyt ja jatkossa merkittävä osa yhtiön toimintaa omaperusteisen tuotannon rinnalla.

Emme tyydy tavanomaisiin ratkaisuihin, vaan pyrimme rakentamaan aina kunnianhimoisemmin ja laadukkaammin sekä entistä energiatehokkaammin rakennuksia, jotka kestävät aikaa ja joista me, sekä tulevat sukupolvet, voimme olla ylpeitä.

Määrätietoista kasvua 30 vuoden ajan

Rakennusteho perustetaan

Antti Moilanen perustaa Rakennustehon.

1994
Rakentaminen alkaa

Ensimmäiset kerrostalot rakennetaan Ouluun ja Kempeleeseen.

1997
Kasvun aikaa

Liikevaihto nousee ensimmäistä kertaa yli 100 miljoonan markan.

1998
Asuntomyynti perustetaan

Perustetaan oma asuntomyynti.

1999
Sata täyteen

Työntekijöiden määrä ylitti ensimmäistä kertaa 100 henkilöä.

2002
Ainutlaatuinen loma-asuntokohde

Lomarakentaminen Rukalle aloitetaan vuoden alussa yhteistyössä Rukakeskuksen kanssa. Ensimmäinen kohde on RukaSuites 1. Kauppakeskus Kumpare ja autohalli ovat saman talon alakerrassa.

2004
Puuelementtituotanto käynnistyy

Oma puuelementtitehdas perustetaan.

2006
Kävelykylä Rukalle alkaa nousta

Rukan kävelykylän rakentaminen aloitetaan.

2007
Toppilansalmen kaava

Oulun Toppilansalmen kaava valmistuu, ja ensimmäisen vaiheen työt alkavat. Ruka Villagen B- ja C-vaiheet valmistuvat, ja hanke saadaan päätökseen.

2010
Katseet etelään

Vapaarahoitteisia asuntoja aloitetaan ripeään tahtiin. Yrityksen markkinaosuus myytävistä asunnoista on edelleen Oulun talousalueen suurin. Katseet suunnataan pääkaupukiseudulle, tonttikauppa Espoosta sovitaan kesäkuussa.

2011
Kauppalinna-kortteli

Oulun Linnanmaalla aloitetaan mittavan Kauppalinna-korttelin rakentaminen.

2013
Jalansija pääkaupunkiseudulla

Rakennustehon pääkaupunkiseudun pysyvä toimipiste perustetaan Espooseen.

2014
Kehittyvä kerrostalo

Rakennustehon ensimmäinen Kehittyvä kerrostalo -kohde, Jätkäsaaren Pablo, aloitetaan.

2015
Pelikampus avaa ovensa

16-kerroksisen Oulujoen Siltavahdin rakennustyöt lähtevät käyntiin. Rakennustehon ensimmäinen kohde Rovaniemelle aloitetaan.

2016
Uudenlaista asumista

Uudenlaisen asumisen konseptin, Lipporannan, ensimmäisen asukkaat pääsevät muuttamaan uuteen kotiinsa.

2017
Näyttävä uudiskohde historiallisessa miljöössä

Persoonallinen, historiallisessa satamamiljöössä sijaitseva Punainen Mylly valmistuu ja voittaa myöhemmin myös Kestävä kivitalo -palkinnon.

2018
Jokivarteen nousee veistoksellista asumista

Kunnianhimoisesti toteutettu Oulujoen Siltavahti nousee Koskenniskan ja Kasarminrannan alueen kruunuksi yhdelle Oulun edustavimmista ja houkuttelevimmista paikoista.

2018
Hitas-kohde meren äärelle

Helsingin Kalasatamaan Sompasaareen rakentuu Rakennustehon Hitas-säännöstelty komea kohde, 12-kerroksinen Sompasaaren Hansalaituri, jonka nimi henkii alueen historiaa.

2019
Kohtuuhintaisia koteja uudella asuinalueella

Ensimmäinen Kiulukankaan Terva -taloista valmistuu ja tuo Oulun uudelle asuinalueelle uudenlaista, kohtuuhintaista ja viihtyisää asumista.

2019
Rukan uusi keskus rakentuu

Rakennusteho on mukana Rukan uuden keskuksen kehittämisessä ja rakentaa itä-Rukan sydämeksi RukaValleyn, joka on Rukan tasokkain Ski-Inn majoituskohde.

2020
Kaupunkikehittämistä parhaimmillaan

Helsingin Oulunkylään valmistuu Rakennustehon kaavoittaman, yhdellä Helsingin saavutettavimmalla paikalla olevan korttelin ensimmäinen talo, Ogelin Verso I. Oulussa asemanseudun kehittäminen etenee, kun tyylikäs Arte I kohoaa Rautatienkadulle. Loppuvuodesta valmistuu 650 oppilaan Kiiminkipuiston koulu.

2020
Koteja halutuille alueille

Pitkän kaavoitusprosessin tuloksena Oulun pidetyimmälle asuinalueelle nousee monipuolinen kerrostaloyhtiö Madetojanaukio, jonka ensimmäinen osa valmistuu.

2021
Elämänlaatua Espooseen

Espoon Alpha valmistuu Niittykumpuun huippupaikalle. Alphan sisartalon Omegan rakentaminen aloitetaan. Ouluun Madetojanaukio saavuttaa puolivälin, kun toinen vaihe valmistuu.

2022
On vain yksi Origo

Oulun asemaseutu saa uuden maamerkin, kun 16-kerroksinen Origo valmistuu. Kempeleen Kirkonkylätalon rakentaminen aloitetaan. Monitoimitalo tarjoaa tilat 960 oppilaalle ja noin 220 päiväkotilapselle. Lisäksi talossa sijaitsevat nuorisotilat, kunnan päätearkisto ja koko kuntaa palveleva keskuskeittiö, josta lähtee päivittäin noin 5000 ruoka-annosta. Tyrnävän Kirkkomännikön monitoimitalomaisen päiväkodin rakentaminen aloitetaan.

2023
Juhlavuosi, Rakennusteho täyttää 30 vuotta

Elämänlaatua jo 30 vuoden ajan. Pitkäjänteinen strategiatyö oppimisympäristöliiketoiminnan kehittämisessä kantaa vahvasti hedelmää. Vuoden aikana aloitetaan Simon yhtenäiskoulun, Rovaniemen Häkinvaaran ja Rakennustehon kaikkien aikojen suurimman hankkeen, Jääkärinkankaan monitoimitalon rakentaminen. Uudet, vielä julkistamattomat hankkeet täydentävät listaa.

2024