Rantarata

Ratkaisu omistusasumisen haasteeseen Espoossa

Kun Espoon Rantaradan suunnittelu aloitettiin, tavoitteena oli tarjota pääkaupunkiseudun asuntomarkkinalle kohtuuhintaisia omistusasuntoja. Lopputuloksena on viisi kerrosta tehoneliöisiä koteja, jotka ovat työssä käyvän nuoren parinkin saavutettavissa.

Espoon Rantaradan suunnittelussa rakennuspiirrustusten sijasta aloitettiin hahmottelemalla kohteelle soveltuvaa asiakasryhmää. Espoon keskuksesta tontin luovuttaneella Espoon kaupungilla oli tavoitteena, että hyvien liikenneyhteyksien ja palvelujen äärelle alueelle saadaan lisää omistusasujia. Lisäksi tiedetään, että pääkaupunkiseudun omistusasuntojen hintakehitys on ajanut ahtaalle erityisesti uraansa aloittelevat ja pienempituloiset.

Rakennusteholla oivallettiin, että Espoon Rantaradan suunnittelulla voitaisiin vastata juuri näihin haasteisin. Siksi suunnittelun lähtökohdaksi hahmottui tavoite tiivistää asunnoista kaikki hukka ja ylimääräinen pois.

Rantaradan asuntojen tilat optimoitiin siten, että niissä on hyvän arjen ainekset. Toimivat tilat ja riittävät neliöt miellyttävään omistusasumiseen. Ekstraa arkeen ja asumiseen tarjoavat yhteiset tilat ja toiminnallisuudet: taloyhtiössä on laadukas pesutupa ja yhteissauna, jossa on kattoterassi. Lisäksi jokaisessa kodissa on lasitetut parvekkeet.

Espoon Rantarata edustaakin metropoliasumista parhaimmillaan. Viihtyisät kodit ovat tiiviitä ja toimivia, kodin lähistöltä löytyvät kaikki tarvittavat palvelut ja lisäksi erinomaiset liikenneyhteydet.

Valmistuu: 2018
Projektin kesto: 17 kk
Urakkasumma: 11 Me
Aliurakointiaste: 80 %
Huoneistoneliömetrejä: 2 970