Oulun Origo

Uniikki koti Oulun huipulla

Monoliittinen Oulun Origo kohoaa kaupungin ruutukaava-alueen korkeana kulmapisteenä. Syksyllä 2023 valmistunut Origo kruunaa Oulun keskustan upeimman korttelin. Veistoksellisen talon arkkitehtuuri jatkuu sisätiloihin ja liikkuminen on helppoa ja mukavaa.

Oulun keskustan uudessa maamerkissä, Origossa, asutaan asemanseudulla kaupungin kehityksen keskiössä. 16-kerroksinen, 66 metriin kohoava Origo on yksiaineisuutta tavoitteleva torni, josta löytyy myös hoikkuutta.

Origo tarjoaa asumismukavuuteen edistyksellisiä ratkaisuja, joista esimerkiksi KONE Residential Flow on palvelu, jolla asukas voi operoida rakennuksen ulko-ovia, hissejä ja ovipuhelinta älypuhelimella. Origon tiililaattapinnan kuvio on päivällä elävä, ja yhdessä ikkuna-aukkojen ja parvekekaiteiden heijastusten kanssa se tuo tummaan kokonaisuuteen hienovaraista vivahteikkuutta. Yöllä asuntojen valot herättävät julkisivun uudella tavalla eloon.

Yhteistyössä suunnittelijoiden ja kaavoituksen kanssa luotu Origon, Arte I:n ja Arte II:n muodostaman korttelin keskeisiä elementtejä ovat muun muassa poikkeava massoittelu ja väritys sekä oululaisille rakkaan kivikukon uudelleen kokoaminen. Origoa ympäröivät talon oma kansipiha, etupuolella kulkeva pyörätie ja junaradan suunnalla Veikko Törmäsen Menopaluu-muraali, joka kohottaa rautatieaseman ympäristön kasvoja ja tuo elämänlaatua yhteiseen elinympäristöömme ja kaupunkikuvaan.

As Oy Oulun Origo

Valmistunut 2023
Huoneistoala 8 597,5 asm²
Asuntojen lukumäärä 146 kpl