Metsolan Kartano

Monipuolinen ikäihmisten palvelutalo

Metsolan Kartano on yksi Suomen suurimmista senioritaloista. Talon ominaisuuksia ja asuntojen yksityiskohtia on suunniteltu yhdessä talon toiminnasta vastaavan Villa Metsola Oy:n ja heidän muiden kohteidensa asukkaiden kanssa.

Metsolan Kartanossa on 139 esteettömän asumisen mahdollistavaa senioriasuntoa. Rakennuksessa toimii myös mielenterveyskuntoutujien koti, palvelukoti muistisairaille, Puolivälinkankaan asukastupa, ravintola, oma taidegalleria sekä seniorikuntosali. Lisäksi liiketiloissa on palveluyrityksiä, kuten parturi-kampaamo.

Metsolan Kartanolla on mittaa yli sata metriä. Huoneistoalaa rakennuksessa on lähes 12 000 kem². Kaikki talon tilat on mitoitettu mahdollisimman väljiksi, ja liikkumista on helpotettu erilaisin ratkaisuin. Kerroksissa on muun muassa kulkuyhteys koko rakennuksen läpi ja hissit on mitoitettu myös paarikuljetuksiin.

Senioreiden itsenäisen toimimisen edellytyksiä on hiottu palvelutalon toiminnasta vastaavan Villa Metsola Oy:n muissa kohteissa testuilla yksityiskohdilla: keittiön työtasot ja kaapit ovat matalammalla kuin tavallisesti, pistorasiat ovat korkeammalla ja yhteisissä tiloissa värit helpottavat talossa suunnistamista. Ikkunoiden sijoittelussa on huomioitu myös vuoteessa makaavan ja pyörätuolissa istuvan katselukorkeus.

Valmistunut: 2010
Projektin kesto 18 kk
Huoneistoneliömetrejä: 12 000