Lipporanta

Kaupunginosaksi moderni kyläyhteisö

Lipporanta on Oulujokisuiston alueelle rakennettava uusi kaupunginosa. Lipporanta yhdistää merellisen ympäristön, eri sukupolville suunnatun helpon kaupunkiasumisen ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet.

Lipporanta tulee edustamaan täysin uudenlaista yhteisöllistä asumista. Asunnot suunnitellaan siten, että ne soveltuvat mahdollisimman monessa eri elämänvaiheissa oleville. Asuinrakennusten yhteyteen toteutetaan poikkeuksellisen laajat ja monipuoliset yhteistilat ja palvelut – kaikille sukupolville, vauvasta vaariin.

Alueen ja talot on suunnitellut arkkitehti Sampo Valjus. Lipporannan hankekehittäjä on Health City Finland Oy. Rakentamisesta vastaa Rakennusteho. Ensimmäisessä vaiheessa alueen ytimeen nousee neljä kerrostaloa. Kerrostalot koostuvat moderneista 1-4 h huoneistoista, joiden pinta-alat vaihtelevat 31,5 ja 88 m2 välillä.

Neljän kerrostalon muodostamaan Kruunuun sijoittuvat asukkaiden 500 m2:n yhteistilat sekä liiketilat. Yhteistiloissa on leikki-, peli-, työskentely-, ja juhlatilojen lisäksi myös vierashuone, joka on taloyhtiön kaikkien asukkaiden varattavissa. Yhteistiloihin persoonallisuutta tuovat upeat, päivänvaloon ja sisäpihalle avautuvat lasiseinät.

Kruunun liiketiloista paikat on varattu jo päiväkodille ja 24-paikkaiselle ikääntyneiden palveluasumisen yksikölle. Lisäksi alustavia varauksia on tehty kahvilalle, terveyskioskille ja muille hyvinvointipalveluille.

Paikkakunta: Oulu
Rakennuttaja: Rakennusteho
Valmistumisvuosi: 2018 ->
Urakkasumma: 100 milj.
Aliurakointiaste: 25 %