Lipporannan parkki

Palkittu pysäköintitalo

Lipporannan pysäköintitalon suunnittelu aloitettiin pysäköintitarpeen kartoittamisella. Suunnittelun aloituskokous kaupunginarkkitehdin ja asemakaavoittajan kanssa pidettiin kesäkuukuussa 2021. Lopullinen toteutus oli 179 autopaikkaa, 25 paikan puolikerrosnousulla.

Lipporannan parkki on vapaasti tuulettuva 4/5-kerroksinen pysäköintitalo naapuritonttien pysäköintitarpeeseen. Betonirunkoisen parkkihallin näyttävä julkisivu on toteutettu erittäin säänkestävästä merialumiinista. Teräsrunkoisen alumiinikasettiseinän muoto on suunniteltiin yksilöllisesti hankkeen tarpeisiin. Ekologinen, käsittelemätön merialumiini on pitkäikäinen ja kaunis materiaali, joka peilaa hienostuneesti auringon ja ajoneuvojen valoa. Pintakäsittelemätön alumiini on huoltovapaa ja kierrätettävä materiaali ja kylmä avoin autosuoja kuluttaa vähän sähköä.

Parkkihallin arkkitehtisuunnittelusta vastasi Jussi Karjalainen, Arkkitehtitoimisto Veli Karjalainen Oy. Trutec Oy toteutti parkkihalliin julkisivun teräsrungon sekä alumiiniverhouksen materiaaleineen asennettuna. Oulun kaupunkiympäristöpalvelut valitsi Lipporannan parkin Oulun kuukauden taloksi tammikuussa 2023.

 

Lipporannan parkki

Paikkakunta Oulu
Rakennuttaja Kiinteistö Oy Lipporannan Parkki
Valmistumisvuosi 2022
Projektin kesto 9 kk
Autopaikkojen määrä 179 kpl