Koskenranta

Voittoisa asuinkortteli

Koskenranta on idyllisellä paikalla Oulujoen äärellä vain muutaman kilometrin päässä Oulun ydinkeskustasta. Koskenrannan merihenkinen asuinkorttelikokonaisuus on toteutettu Oulun kaupungin vuonna 2010 alueen käytöstä järjestämän arkkitehtuurikutsukilpailun voittaneen ”Saaristo, saaristo” -ehdotuksen pohjalta.

Kilpailuehdotuksessa Koskenrantaan ehdotettiin viittä asuinkerrostaloa. Lopullisen Koskenrannan korttelin muodostavat kolme kahdeksankerroksista asunto-osakeyhtiötä, Sa-
luutti, Panoraama ja Horisontti. Korttelin harkittu sommittelu mahdollistaa asunnoista silmiä hivelevät näkymät joelle ja toisaalta luo mittakaavaltaan miellyttäviä, intiimejä pihatiloja.

Koskenrannan korttelissa kutakin kotipihaa yksilöi oma pihapuu. Yhteinen korttelipiha muodostuu ”vierasvenesatamasta” laitureineen ja pollareineen sekä suojaisaan ”poukamaan” rakennetusta lasten leikkipaikasta. Autot korttelissa pysäköidään maanalaiseen parkkihalliin.

Varustelultaan Koskenrannan kodit ovat kattavia. Parvekkeille on asennettu mukavuutta lisäävät termomatot. Keittiön vakiovarusteina ovat aidot kivitasot ja integroidut kodinkoneet sekä energiaa säästävät induktioliedet. Lisäksi asunnoissa on oululainen innovaatio, avaimen työntöliikkeestä tarvitsemansa sähköenergian saava iLOQ-lukitusjärjestelmä.

Valmistunut: 2017
Projektin kesto: 36 kk
Urakkasumma: 30 Me
Aliurakointiaste: 20 %
Huoneistoneliömetrejä: 7 000