Kiiminkipuiston koulu

Monikäyttöiset ja inspiroivat tilat oppimiselle

Kiiminkipuiston koulun yhteistoiminnallinen suunnittele ja rakenna -toteutusmuodon hanke valmistui aikataulussa ja luovutettiin virheettömänä. Hankkeessa myös pysyttiin budjettiraamien sisällä, joten projekti oli kokonaisuutena suuri onnistuminen. Laadukkaassa kiinteistössä oppilaiden ja henkilökunnan koulutyö sujuu.

Kiimingin Jokirannan koulun korvaajaksi loppuvuodesta 2020 valmistunut Kiiminkipuisto on noin 650 oppilaan koulu, jossa henkilökunta mukaan luettuna työskentelee noin 700 henkilöä. Bruttoneliöitä rakennuksessa on 8 583. Sijainti tarjoaa synergiaetuja, sillä vieressä on hyvät urheilukentät ja alueelle muodostuu kampusmainen kokonaisuus.

Asiakkaan lähtökohtana oli saada terveet, turvalliset ja muuntojoustavat tilat, jotka tarjoavat hyvät edellytykset oppimiselle ja vahvistavat kuntakeskuksen identiteettiä. Yhteistoiminnallinen suunnittele ja rakenna -toteutusmuodon hanke mahdollisti lisäarvon niin kestävän rakentamisen kuin luotettavuuden ja vastuullisuuden näkökulmasta. Toimiva yhteistyö käyttäjien, tilaajan ja suunnitteluorganisaation välillä sekä sisäisen projektitiimin hyvä yhteishenki loivat puitteet hankkeen onnistumiselle.

Kiiminkipuiston koulun kiinteistöllä on poikkeuksellisen pitkä 10 vuoden takuu rakentajan puolesta. Se on Rakennustehon vastaus keskusteluun kestävästä rakentamisesta ja kiinteistöjen lyhenevästä elinkaaresta. Laadulla Rakennusteho luo kestävää rakennettua ympäristöä ja tuottaa lisäarvoa kiinteistön omistajalle.

  • Peruskoulu Kiiminkiin
  • Jakelukeittiö
  • Urheilukenttä
  • Hankkeen koko noin 18,5 milj. € alv 0 %
  • Valmistumisvuosi 2020