Kempeleen Kirkonkylätalo

Kempeleen lasten ja nuorten uusi kasvukeskus

Kempeleen Kirkonkylän on suurin Rakennustehon rakentama oppimisympäristö. Talo on myös Kempeleen kunnan suurin yksittäinen rakennushanke koskaan ja samalla sen historian suurin investointi.  Rakennusteho valikoitui urakoitsijaksi kaksivaiheisen kilpailutuksen kautta.

Kempeleen Kirkonkylätalo kohoaa alueen lasten ja nuorten uudeksi yhteiseksi kasvukeskukseksi. Monitoimitalo tarjoaa tilat 960 oppilaalle luokilla 1–9. Lisäksi saman katon alle sijoittuu 12-ryhmäinen päiväkoti noin 220 lapselle. Kempeleen Kirkonkylätalon muita tiloja ovat kunnan päätearkisto, nuorisotilat ja koko kuntaa palveleva keskuskeittiö, jossa valmistuu päivittäin noin 5 000 ruoka-annosta.

Kolmikerroksinen talo on pohjaratkaisultaan selkeä. Eri-ikäisten toimintatilat ovat lähellä toisiaan kerroksissa. Tilat on suunniteltu myös monipuolinen iltakäyttö huomioiden. Kun talon ensimmäinen vaihe valmistuu, siellä työskentelee noin 180 henkilöä.

Rakennusteho valikoitui urakoitsijaksi kaksivaiheisen kilpailutuksen kautta. Ensin tilaaja haki tarjoajia osallistumishakemuksella. Sen jälkeen kolme parhaiten pisteitä saanutta ryhmittymää pääsi tarjousvaiheeseen, jossa Rakennusteho laati luonnossuunnitelmat Kempeleen antamien speksien pohjalta. Niitä käytiin läpi kahdessa työpajassa, joissa suunnitelmaa kehitettiin yhdessä käyttäjien kanssa. Lopuksi jätettiin tarjoukset hintoineen ja suunnitelmineen.

  • Monitoimitalo Kempeleeseen
  • Päiväkoti ja peruskoulun luokat 1-9
  • Kunnan keskuskeittiö
  • Urheilukenttä
  • Hankkeen koko noin 36,5 milj. € alv 0%
  • Valmistumisvuosi 2023