Kastanja

Uudelleenajateltu kaksitasoinen rivitalo

Rakennusteho sai Oulusta tonttimaata, jolle oli rakennettava kaksikerroksisia rivitaloja. Alueen asuntomarkkinalla oli kuitenkin jo valmiiksi ylitarjontaa vastaavista kohteista. Niinpä Rakennusteholla päätettiin, että yli 20 vuotta toisteisena toteutettu asuntotuote oli jo aika ajatella uudelleen.

Kastanja-rivitalossa kaksitasoisen rivitalon haasteet on ratkaistu oivaltavalla tavalla. Talotyypin idea on ympäri käännetty pohjaratkaisu. Tavallisuudesta poiketen makuuhuoneet sijaitsevat sisäänkäyntikerroksessa ja yhteiset oleskelutilat ylemmässä kerroksessa. Sisäänkäynnin edustalla on modernien asumisvaatimusten mukaisesti jokaisella asukkaalla oma autopaikkansa katoksessa. Autokatoksen katto taas on jalostettu mittavaksi kattoterassiksi.

Oleskelutilat on Kastanja-rivitalossa nostettu maantasosta ylemmäs ja yhteinen tila jatkuu toisen kerroksen isojen ikkunoiden ansiosta esteettömästi sisältä ulos kattoterassille. Siksi Kastanja-talon oleskelutilat ovat keskivertoa valoisammat ja tilan tuntu on tavallista mittavampi. Lisäksi rivitalon pikkkupihan hoitohuolet ovat historiaa ja kattoterassilla on ulkotilossa maantasoista pihaa paremmin yksityisyyttä.

Rakennusteho on kehittänyt Kastanja-talotyypin yhteistyössä Arkkitehtitoimisto Veli Karjalaisen kanssa.

Valmistunut: 2015
Projektin kesto: 10 kk
Urakkasumma: 4 Me
Aliurakointiaste: 15 %
Huoneistoneliömetrejä: 1 800