Kapellimestarin kortteli

Rohkea avaus jättömaalle

Kun Rakennusteho käynnisti asuntokiinteistökorttelin toteuttamisen finanssikriisin synkimpänä hetkenä, rakennusalalla ihmeteltiin Helsinkiä myöten. Notkea päätöksenteko ja rohkeus olivat menestyksen avaimet, yhtään asuntoa ei ankeista ajoista huolimatta jäänyt myymättä.

Rakennusteho on aikoinaan hankkinut entisen Postipankin talon laajoine maa-alueineen. Kiinteistön maa-alueet sijoittuvat Oulussa vain kävelymatkan päähän kaupungin ydinkeskustasta, Oulun Musiikkikeskuksen ja pääradan väliin. Kun kiinteistö maa-alueineen siirtyi Rakennustehon hallintaan, maa-alueet olivat käytännössä radanvarren jättömaata vailla järkevää käyttöä.

Kiinteistön ja maa-alueiden siirryttyä Rakennustehon hallintaan tontti pilkottiin ja jättömaat kaavoitettiin uudestaan yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa. Kaavoituksessa jättömaat kääntyivät 13 100 kerrosneliön kokoiseksi kaupunkiasumisen kokonaisuudeksi, joka rakentuu kahdesta asunto-osakeyhtiöstä: Oulun Preludi ja Oulun Kapellimestari.

Rakennustehon rohkeutta ihmeteltiin alalla. Monet pudistelivat epäuskoisina päätään, sillä sijoittajamarkkinat olivat finanssikriisin aiheuttaman osakekurssien ja korkojen romahduksen jäljiltä vasta aukeamassa. Huoli oli kuitenkin turha. Pääasiallisesti pienistä asunnoista koostuneiden asunto-osakeyhtiöiden osakkeet kelpasivat hyvin sekä sijoittajille että itselleen omistusasuntoa havitelleille.

Valmistunut: 2012
Projektin kesto: 36 kk
Urakkasumma: 30 Me
Huoneistoneliömetrejä: 13 100