Arte-kortteli

Oulun keskustan upein kortteli

Arte I ja Arte II muodostavat Oulun keskustan upeimman korttelin yhdessä Origon kanssa. Yhteistyössä suunnittelijoiden ja kaavoituksen kanssa luodun korttelin keskeisiä elementtejä ovat muun muassa poikkeava massoittelu ja väritys. Arte-korttelin yhteiseen parkkihalliin ajetaan oululaisten hyvin tunteman kivikukon kautta.

Arte-kortteli sijaitsee näköalapaikalla Oulun rautatieaseman kupeessa, josta on helppo ja nopea liikkua mihin suuntaan tahansa. Ensimmäisenä valmistuneeseen 8-kerroksiseen Arte I:een sijoittuu 49 joustavaan asumiseen suunniteltua asuntoa yksiöistä neliöihin. Niin ikään 8-kerroksisessa Arte II:ssa on koteja moneen makuun, yksiöistä kolmioihin. Kokonaisuuden kruunaa Oulun Origo.

Veistoksellisuutta henkivät Artet ovat rakentuneet ruutukaava-alueen koillisnurkalle. Siinä voi nähdä kolme kaverusta tai vaihtoehtoisesti äidin ja kaksi lasta seisoskelevan kaupungin reunalla, luonnehtii Arten suunnittelusta vastaavan Veli Karjalainen Oy:n Jukka Nupponen.

Arte-korttelin kupeeseen on rakentumassa elävä ja monipuolisia toimintoja sisältävä kaupunginosa. Upea osa korttelin kokonaisuutta on taiteilija Veikko Törmäsen Menopaluu-muraali, joka on rakennusteholaisten ja Oulun kaupungin lahja Arte-korttelin asukkaille ja kaikille oululaisille.

 

As Oy Oulun Arte I

Valmistunut 2020
Huoneistoala 1 899 asm²
Asuntojen lukumäärä 49 kpl

As Oy Oulun Arte II

Valmistunut 2021
Huoneistoala 2 078 asm²
Asuntojen lukumäärä 50 kpl

As Oy Oulun Origo

Valmistunut 2023
Huoneistoala 8 597,5 asm²
Asuntojen lukumäärä 146 kpl