/ Uutiset

Kirkonkylätalon avaimet luovutettiin ajallaan

Kempeleen kunnan historian suurin yksittäinen investointi, Kirkonkylätalo luovutettiin suunnitellussa aikataulussa. Uudet tilat otetaan käyttöön heti vuodenvaihteessa.

Rakennustehon urakoima monitoimitalo tarjoaa tilat 960 oppilaalle luokilla 1–9. Lisäksi saman katon alle sijoittuvat 12-ryhmäinen päiväkoti noin 220 lapselle, nuorisotilat, kunnan päätearkisto ja koko kuntaa palveleva keskuskeittiö, josta lähtee päivittäin noin 5 000 ruoka-annosta. Tilat on suunniteltu huomioiden myös monipuolinen iltakäyttö. Kokoa talolla on jämäkät 17 410 bruttoneliötä.

”Huikea eri ammattialojen (käyttäjät, oppilaat, suunnittelijat, pää- ja muut urakoitsijat) yhteinen ponnistus tuotti laadukkaan lopputuloksen ja yhteistoiminnallista hanketta pitivät kaikki osapuolet erittäin onnistuneena. Joku muistelikin, ettei tainnut äänenpaino nousta kertaakaan kenelläkään koko hankkeen aikana! Kertokoon vaikka tuo lausahdus hankkeen hyvästä yhteishengestä ja yhteen hiileen puhaltamisesta”, toteaa Kempeleen kunnan tekninen johtaja Tuomo Perälä.

Kirkonkylätalon toteutuksessa huomioitiin laajasti kestävän kehityksen periaatteita. Rakennus on A-energiatehokkuusluokkaa (myös tiiveysmittauksen tulos A-luokkaa), lisäksi katolle asennetaan nimellisteholtaan noin 246 kWp aurinkovoimala.

”Lähtökohtana olivat terveet, turvalliset ja muuntojoustavat tilat käyttäjille. Hankkeessa yhdistettiin eri osapuolten tavoitteet niin laadun, toiminnallisuuden, budjetin kuin aikataulunkin suhteen. Eri osapuolet toivat hankkeeseen omaa ammattilaisuuttaan, ja siten hyvä yhteistyö saatiin käyntiin jo hankkeen tarjousvaiheessa. Tuloksena oli kaikin puolin miellyttävä ja onnistunut projekti”, kiittää liiketoimintajohtaja Oskari Pyrrö Rakennusteholta.

”Nyt toteutettu yhteistoiminnallinen hanke on erinomainen esimerkki hankkeen eri toimijoiden sitoutumisesta yhteisen tavoitteen saavuttamiseen – laadukkaan ja toimivan monitoimitalon rakentamiseen liki tuhannelle koululaiselle ja yli 200 päiväkotilapselle. Rakennustehon puolesta kiitän kaikkia hankkeeseen osallistuneita ja myötävaikuttaneita. Lopputulos on toimiva ja upea!” summaa Rakennustehon toimitusjohtaja Sami Klemola.

Me Rakennusteholla suunnittelemme ja toteutamme ihmiseltä ihmiselle: suurikin kokonaisuus on aina inhimillinen ja oppilaan kokoinen. Toimivat oppimisympäristömme tukevat hyvää opettamista ja oppimista sekä vastaavat tilaajan tulevaisuuden haasteisiin – hänen toivomallaan tavalla. Huomioimme suunnittelussa sekä yksilö- ja yhteisopiskelun että opettajuuden kunkin koulun toiminnalliset periaatteet huomioiden. Yhdessä asiakkaan kanssa huomioimme kestävän kehityksen periaatteet. Tehokas oppimisympäristö syntyy yhteistyössä rakennusten käyttäjien ja suunnittelijoiden kanssa.