Madetojanaukio III, Oulu

Karjasilta

Karjasilta sijaitsee keskustan liepeillä mutta omassa rauhassaan luontoreittien läheisyydessä. Sen keskustanpuoleinen osa on oiva koti palveluita arvostavalle, lähipalveluita kun on kattavasti ihan vieressä. Ravintolat ja erikoisliikkeet, puhumattakaan Oulun musiikkikeskuksesta kulttuurin kehtona, ovat mieluisia naapureita. Monipuoliset mahdollisuudet liikuntaankin saavutat vaivattomasti kävellen, sillä penkkiurheilijan paratiisi ja sporttihenkisen superalue Raksila on kivenheiton päässä.

Kulttuuri

Aivan Madetojanaukion naapurissa sijaitseva Oulun Musiikkikeskus tarjoaa kulttuurin ystävälle monipuolisia elämyksiä: Madetojan salin monipuolinen konserttitarjonta sekä Tulindbergin sali opetustiloineen ovat tienylityksen päässä. Pohjankartanokaan ei ole kaukana kirjastoineen ja juhlasaleineen, joten kulttuurinnälkäinen viihtyy takuulla.

Liikunta- ja luontopalvelut

Raksilan ja Karjasillan vehreät ulkoilureitit ja Kiskopuiston koirapuisto sijaitsevat lähietäisyydellä. Lisäksi Raksilan uimahalliin kuntosaleineen, Ouluhalliin sekä Limingantullin ja keskustan kuntokeskuksiin pääsee hetkessä pyörällä. Myös ulkoilu- ja lähiliikuntapaikka Lintulammenpuisto siintää vain pyörämatkan päässä.

Liikenneyhteydet

Koti Karjasillalla tarkoittaa Oulussa – tietenkin – myös parahultaisia pyöräteitä. Mäntybaanaa ja muita pyöräteitä pitkin hurautat keskustaan tai kauemmaskin. Madetojanaukion kotiin kulkeminen on toki helppoa myös autolla, mistä pitää huolen taloyhtiön yhteinen, laaja parkkihalli.

Rautatieasema, linja-autoasema, Limingantullin ja Raksilan kauppakeskittymät sekä keskusta sijaitsevat kaikki kävelymatkan päässä. Läheisiltä bussipysäkeiltä kulkevat useat linjat ympäri kaupunkia, joten liikkuminen sujuu vaivattomasti.

Koulut ja yritykset

Pohjankartanon koulu on kävelymatkan päässä Madetojanaukiosta. Sijainti keskustan läheisyydessä radan toisella puolella mahdollistaa myös helpon kulkemisen niin keskustan lukioihin kuin Kontinkankaalle Oulun ammattikorkeakoulun ja Oulun yliopiston lääketieteen kampuksille sekä OSAOn Kontinkankaan yksikköön. Lukuisten kauppojen lisäksi myös kaupungin teknisten virastojen toimistorakennus Ympäristötalo, Kalevan pääkonttori ja Oulun Musiikkikeskus ovat aivan naapurissa, ja kivenheiton päässä ovat myös OYS, Kontinkankaan työpaikka-alue ja Oulun keskusta.