Toppilan Punainen Mylly, Oulu

Punainen Mylly – eläköön historia!

Punainen Mylly on ainoa laatuaan Toppilansalmen historiallisessa satamamiljöössä. Se on Toppilansalmen vanhan satama-alueen symboli. Nyt Punainen Mylly on saanut uuden elämän. Rakennusteho toteutti kohteeseen asuntoja, joissa on persoonaa.

Jukka Poukkula
Ota yhteyttä:

Jukka Poukkula
0407649085

jukka.poukkula@rakennusteho.fi

Esittelyt:

Varaa yksityis- tai virtuaaliesittely.

Varaa esittely

Kohteen tiedot

Valmistumisvuosi 2018
Osoite Höyrymyllyntie 8, 90520 Oulu
Tyyppi Kerrostalo
Asuntoja 98 kpl / 1 - 5 huonetta
Pinta-ala 21,5 – 108,0 m²

Toppilan sataman symboli

Asunnot ovat Punaisen Myllyn elinkaaren kuudes vaihe. Myllyn ensimmäinen osa valmistui 1924 Vaasan Höyrymylly Oy:n tilaamana. Vuosien saatossa myllyä laajennettiin neljä kertaa ja sen toiminta laajeni vielä 1970-luvullakin. Teollinen toiminta myllyssä loppui vasta 1990-luvun alussa, jolloin se jäi tyhjilleen. Kun vanha mylly nyt herätetään henkiin, sen julkisivua salmen suuntaan rytmittävät parvekkeet, joille johtavat isot liukulasi-ikkunat. Ylimmissä kerroksissa on vaikuttavia penthouse-asuntoja.

“Punaisen Myllyn merenpuoleinen päätyseinä on Toppilan satama-alueen symboli. Se on alueen muistetuin näkymä, pääjulkisivu”, kertoo Pohjois-Pohjanmaan museon korjausrakennusarkkitehti Raimo Tikka rakennuksen kulttuurihistoriallisesta asemasta. Rakennus joutui sietämään rapistumista jo pitkään ja se on ollut vähällä hävitä kokonaan.

Nyt Punaiseen Myllyyn valmistui 98 asuntoa. Asunto-osakeyhtiössä on tehokkaita yksiöitä, monipuolisia kaksioita, napakoita kolmioita sekä muutamia suurempia, 4-5 huoneen asuntoja. Kaikkien asuntojen lattiamateriaali on valkokuultolakattu parketti, keittiöissä on Silestone-kvartsitasot. Myös kodinkoneet ja kiintokalusteet ovat rakennuksen arvon mukaiset.

Punaisen Myllyn kortteli muodostuu vanhasta myllyrakennuksesta ja kolmesta uudiskerrostalosta. Uudiskerrostalojen väliin jäävän alueen täyttää pysäköintihalli, jonka päälle rakentuu korttelin yhteinen piha-alue istutuksineen ja piharakennuksineen.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä kohteista

Toppilansalmen merellisessä miljöössä on muitakin kohteitamme. Loistavien maisemien ja sijainnin lisäksi niiden yhteiseltä sisäpihalta löytyy muun muassa minigolf-rata.