/ Uutiset

Ensiasunnon ostaja: hyödynnä tuhansien eurojen veroetu vuoden 2023 aikana

Suomen hallitus esittää ensiasunnon ostajia koskevan varainsiirtoverovapauden poistamista. Muutos tulisi voimaan vuoden 2024 alusta alkaen. Loppuvuoden 2023 aikana tehdyt ensiasuntojen kaupat ovat edelleen verottomia.

”Nyt ensiasunnon ostoa harkitsevalla on todellinen paikka aktivoitua kaupoille. Kyse on jopa tuhansien eurojen veroedusta verrattuna ensi vuonna tehtyihin kauppoihin”, sanoo Rakennustehon toimitusjohtaja Sami Klemola.

Hallituksen esitys tarkoittaa, että jos kauppakirja on allekirjoitettu viimeistään 31.12.2023, ensiasunnosta ei tarvitse maksaa varainsiirtoveroa. Näin tänä vuonna on vielä reilu kaksi kuukautta aikaa ostaa ensiasunto verovapaasti.

Rakennusteholla on tarjolla monipuolinen valikoima koteja niin pääkaupunkiseudulla kuin Oulussa. Esimerkiksi marraskuussa pääsee muuttamaan Madetojanaukion uusiin A-energialuokan koteihin Oulun keskustan kupeessa Karjasillalla.

”Hinta–laatu-suhde on näissä kodeissa harvinaisen hyvä: yksiö 127 000 €, kaksio 149 000 € ja kolmio 212 000 €”, laskee Klemola.

Ogelin Verso tarjoaa modernia asumista erinomaisen saavutettavalla paikalla Helsingin Oulunkylässä. Lattialämmitys- ja viilennys sekä laadukkaat integroidut kodinkoneet sisältyvät jokaiseen kotiin yksiöstä kolmioin.

”Kolmion omistajaksi pääsee 257 200 eurolla, ja hinta sisältää autohallipaikan. Myös yksiö 170 910 € ja kaksio 205 380 € ovat Helsingissä sopuhintaisia laatukoteja vaikka ensiasunnoksi.”

”Ensiasunnon ostajan kannattaa tutustua myös Oulun keskustan uuteen maamerkkiin Origoon ja omalla tontilla Niittykummussa sijaitsevaa Espoon Omegaan. Veroedun lisäksi ostajalle on katettu monia muitakin rahanarvoisia etuja”, Klemola vinkkaa.

Ensiasunnon ostajalla on nyt elämänsä tilaisuus hyödyntää Rakennustehon kilpailukykyiset hinnat ja vuoden loppuun kestävä veroetu. Nyt kannattaa kiirehtiä ja tehdä unelmista totta.

”Käsillä on mahdollisuus, joka ei lähivuosina uusiudu. Jos ostajalla on lisäksi mahdollisuus hyödyntää ASP-lainan valtion kustantama korkokatto, niin vielä parempi.”

Ensiasunnon ostaja, jos asunto on asunto-osakeyhtiössä:

  • 120 000 euron kauppahinnasta maksat ensi vuonna veroa 1 800 euroa
  • 180 000 euron kauppahinnasta maksat ensi vuonna veroa 2 700 euroa
  • 240 000 euron kauppahinnasta maksat ensi vuonna veroa 3 600 euroa
  • 320 000 euron kauppahinnasta maksat ensi vuonna veroa 4 800 euro

 

Tutustu asuntoihin


Lue lisää ensiasunnon ostajan edusta.