Sami Luoman uratarina

Pitkän kokemuksen kautta vastaavaksi mestariksi

Sami Luoman työpisteeltä koreilee kaksi komeasti nousevaa asuntotornia Helsingin Oulunkylässä. Ogelin Verson viiden kerrostalon kokonaisuudesta kaksi taloa etenee jo kovaa vauhtia, ja Luoma vastaa kohteen valmistumisesta ajallaan.
“Yksikään päivä ei ole samanlainen, ja se on tässä työssä parasta.”

Luoma aloitti työnsä Rakennusteholla vuonna 2014 työmaamestarina rivitalotyömaa Auroran parissa. Auroran työmaata seurasi kerrostalokohde Jätkäsaaren Pablo, Rakennustehon ensimmäinen Hitas-kohde.

Vuonna 2016 valmistunut Laaksolahden Aurora oli Luoman ensimmäinen kohde Rakennusteholla.

Luoma eteni vastaavaksi mestariksi 2017, kun kerrostalokohde As Oy Espoon Rantaradan työmaalle tarvittiin uusi vastaava mestari.
“Kyllähän se jäi mieleenpainuvimmaksi työmaaksi, kun pääsi astumaan uusiin saappaisiin.”

Oululaislähtöinen Rakennusteho herätti mielenkiinnon

Luoma on ehtinyt näkemään rakennusalaa jo pitkään ja tie alalle lähti peruskoulun jälkeen, kun Luoma hakeutui ammattikouluun vuonna 1990.
“Ala oli tuttu, sillä isänikin työskenteli rakennusinsinöörinä. Myös koulukaverit hakeutuivat rakennusalalle.”

Koulun jälkeen Luoma työskenteli rakennusmiehenä vuoden. Sitä seurasi armeija – ja muutama vuosi töitä, kunnes opiskelu alkoi taas innostamaan.
“Hakeuduin teknilliseen kouluun 1994, ja valmistuin vuonna 1997 rakennusmestariksi.”

“Kyllä meille on mukava tulla joka aamu töihin ja yhtenä tärkeimpänä asiana onkin hyvä ilmapiirimme”, Luoma kuvailee.

Valmistumisen jälkeen Luoma työskenteli muutamassa eri rakennusfirmassa työmaamestarina ja näki myös toimitilapuolen rakentamista. Oululaislähtöisen Luoman mielenkiinto heräsi, kun hän huomasi kotipaikkakunnaltaan lähtöisin olevan Rakennustehon hakevan rakennusmestaria pääkaupunkiseudulle.

Reilu ja oikeudenmukainen työnantaja

“Kyllä meille on mukava tulla joka aamu töihin ja yhtenä tärkeimpänä asiana onkin hyvä ilmapiirimme”, Luoma kuvailee.

Työporukka koostuu Rakennustehon omista kirves- ja lvi-/iv-miehistä sekä aliurakoitsijoista. Ydinporukka on pysynyt pitkälti samana, eikä suuria vaihteluita toimihenkilöstössä ole. Ilmapiirissä vallitseekin yhteinen luottamus ja porukka on reiluja ja avoimia toisilleen.

“Rakennusteholla työskentely on ollut mielenkiintoista ja antoisaa. Työnantajana se onkin reilu ja oikeudenmukainen. Se, mitä sovitaan myös pidetään.”

Tämän päivän haasteina alalla on nopeatempoisuus ja muuttuneet ilmasto-olosuhteet sekä niiden huomioiminen. Rakennusteholla kaikkea toimintaa kuitenkin ohjaa laadun varmistaminen ja kun iso rutistus saadaan loppuun, niin kiitosta saadaan aina firman sisältä.

Tutustu avoimiin työpaikkoihin:
Tule töihin