Kiinteistö Oy RukaValley

Itä-Ruka

Itä-Ruka herää aivan uudenlaiseen eloon, kun maisemagondoli avaa nopean ja mutkattoman yhteyden Itä-Rukalle nousevan RukaValleyn ja nykyisen Rukakeskuksen välille.

Itä-Rukalle rakentuvan RukaValleyn ja RukaVillagen välinen siirtyminen on huomattavasti aiempaa helpompaa tunturin ylittävän maisemagondolin ansiosta. Sen avulla tunturin pääsevät ylittämään laskijat, jalankulkijat ja pyöräilijät.

RukaValleyn yhteyteen avautuu myös palveluja omasta takaa: kaksi ravintolaa, vuokraamo- ja ohjelmapalvelut, minimarket ja Family Park –tubing-alue yhdessä alueelle kaavoitetun 1700 petipaikan kanssa tekevät alueesta Rukan toisen keskuksen.

Syksyllä 2018 valmistunut maisemagondoli kuljettaa ihmiset RukaValleysta Rukan nykyisen kylän palveluista nauttimaan vain kuudessa minuutissa. Gondolilla on väliasema Saarua-rinteen huipulla, joten gondoli palvelee myös laskettelijoita.

Samanaikaisesti gondolihissin kanssa Rukan Eturinne sai uuden kuomullisen tuolihissin, VillageExpressin. Ruka investoi rinteisiin ja hisseihin syksyllä 2018 yhteensä 15 miljoonaa euroa, mikä nostaa hissikapasiteettia viidenneksen.

Rukan-matkailu on muutenkin kovassa nosteessa. Kuusamon puhdas luonto, palvelut ja turvallisuus vetävät turisteja nauttimaan Rukan palveluista. Vuonna 2017 Kuusamon kansainväliset yöpymiset kasvoivat lähes 30 prosenttia, ja kasvun odotetaan jatkuvan vuonna 2018.