Lipporannan Lohi, Oulu

Lipporanta

Lipporanta on täysin uusi kaupunginosa, joka nousee lähelle Oulun keskustaa. Kymmenen kerrostaloa muodostavat alueelle uudenlaisia kaupunkiasuntoja, jotka pitävät sisällään laadukkaiden kotien lisäksi mietittyjä yhteiskäyttötiloja ja hyvät palvelut.

Lipporanta sijaitsee kauniissa maisemissa upean Hartaanselän äärellä. Hyvät liikenneyhteydet vievät kätevästi niin keskustaan kuin yliopistollekin pyörällä, bussilla tai autolla.

Lipporannan lähistöltä löytyvät myös moninaiset harrastusmahdollisuudet: kävelysillat, pyörätiet, urheilustadion ja uimahalli, kuntoilu- ja melontareitit, venesatamat sekä uimaranta kylpylähotelleineen. Luonnossa viihtyvälle alue tarjoaa hyvät kalastusmahdollisuudet, luontopolut ja lintujen bongauspaikat.

Hartaanselän alue kehittyy lähivuosina huomattavasti, kun vuoden 2025 asuntomessualue tulee Hartaanselänrantaan. Esimerkiksi Hartaanrannan puolelle on suunnitteilla alueen sydän, jossa voidaan järjestää kulttuuritapahtumia ja muuta toimintaa luomaan lisää yhteisöllistä elämään alueelle ja houkuttelemaan kävijöitä koko kaupungista. Lue lisää alueen kehityksestä Hartaanselänrannan arkkitehtuurikilpailu-uutisesta.

Lipporanta valmistuu COR Groupiin kuuluvan Health City Finland Oy:n ja Rakennustehon yhteisenä projektina.