/ Uutiset

Rakennusteho pääkaupunkiseudulla: hallittua kasvua kymmenen vuotta

Rakennustehon varatoimitusjohtaja Jere Castrén on nähnyt ja tehnyt yhtiön kasvua pääkaupunkiseudulla alusta asti – konkreettisesti toimiston ensimmäisen työpöydän kasaamisesta lähtien.

Kohta 30-vuotias Rakennusteho on toiminut pääkaupunkiseudulla täydet kymmenen vuotta. Ensimmäinen hanke oli 2012 aloitettu, seuraavana vuonna valmistunut kerrostalo Espoon Lähdeaukio, jonka myyntiä ja markkinointia Castrén alkoi ensitöinään vetää.

Se mikä alkoi yhdellä kerrostalolla Espoossa, on nyt merkittävä osa koko Rakennustehon toimintaa. Alussa toimihenkilöresurssit riittivät yhteen kohteeseen kerrallaan, mutta vuonna 2015 voitiin siirtyä kahden yhtäaikaisen kohteen rakentamiseen.

”Nyt voimme toimia kolmessa yhtäaikaisessa kohteessa. Tulevaisuuden tavoite on kyky rakentaa viittä kohdetta samalla kertaa, mutta sinne pääsemiseen menee vielä aikaa”, Castrén visioi.

Pohtiessaan menneitä vuosia ja Rakennustehon toiminnan kehittymistä pääkaupunkiseudulla Jere Castrén kuvaa kasvua hallituksi. 2 000 m2:n työmaasta aloitettiin, ja nyt suurin tehty aluekokonaisuus on Ogelin Verso, jonka 10 000 kerrosneliötä ja viisi taloa rakentuvat vaiheittain.

Ogelin Verso

Löydä kotisi Versosta

 

Koteja moneen elämäntilanteeseen

Yhdeksi vuosikymmenen kohokohdista Castrén nimeää Sompasaaren Hansalaiturin, joka nousi merellisen asuinalueen eturiviin Loviseholminpuiston reunalle.

”12-kerroksinen Hansalaituri on korkein pääkaupunkiseudulle rakentamamme kohde. Nyt käynnissä on Helsingin Jätkäsaaressa iso hanke: perheasuntoihin painottuva Hitas-kohde Samoan Fale, jossa on 4 500 kerrosneliötä.”

Pitkäjänteinen kehittäminen ja monet onnistuneet kohteet Helsingissä ja Epoossa saivat aikaan sen, että viime vuonna pääkaupunkiseutu oli Rakennustehon asuntomyynnin suurin tulosalue euromääräisesti – ensimmäistä kertaa vuosikymmenen aikana.

”Tuotteemme on saanut asunnonostajilta aina hyvän vastaanoton. Pyrimme tarjoamaan koteja, jotka sopivat mahdollisimman monelle niin asuntojen koon kuin asiakkaan kukkaron puolesta. Tälläkään hetkellä meillä ei ole valmista myymätöntä asuntoa Etelä-Suomessa.”

Pääkaupunkiseudun asuntomarkkinoiden erityispiirteitä ovat Castrénin mukaan suuri koko ja sen mukanaan tuoma dynaamisuus. Ostajia on liikkeellä paljon, mutta myös tarjonta on laajaa ja rakentajat julkaisevat uusia kohteita käytännössä joka viikko. Tässä kilpailussa Rakennusteho pärjää vahvuuksillaan.

”Meidän asiakkaamme arvostavat ennen kaikkea sijaintia ja käytettävyyttä. Tarjoamme myös monipuoliset mahdollisuudet tehdä asuntoon halutut materiaalivalinnat ja muutostyöt. Tiukasti määriteltyjen varustepakettien sijaan meidän toimistoinsinöörimme ottaa vastaan jokaisen asukkaan toiveineen.”

”Kiinnostava sijainti tarkoittaa asiakkaillemme etenkin sitä, että raideliikenne kulkee lähellä ja monipuoliset julkiset ja kaupalliset palvelut ovat helposti saavutettavissa. Hankimme tontteja nämä toiveet mielessämme”, Castrén perustelee.

Sompasaaren Hansalaituri

Ensi vuonna rakennetaan Kalasatamassa

Rakennustoiminnan käynnistänyttä vuoden 2013 kerrostaloa seurasivat 2015 ja 2016 valmistuneet paritalot Espoon Laaksolahteen. Näiden jälkeen Rakennusteho teki pitkään vain kerrostaloja Helsinkiin ja Espooseen. Lähitulevaisuudessa Helsinkiin aloitetaan taas pitkästä aikaa rivitalokohde.

”Lisäksi kevättalvella 2023 aloitamme ison työmaan Helsingin Kalasatamassa. Kaksi kerrostaloa ja pysäköintilaitos on merkittävä hanke niin taloudellisesti kuin asuntojen määrän ja asuinneliöiden suhteen.”

Helsingissä Rakennusteho toimii kokonaan paikallisen henkilökunnan voimin lähellä asiakasta ja kohdetta. Jere Castrénin ydintiimi on kasvanut toiminnan mukana, ja nyt asiakkaita palvelevat Helsingissä toimistoinsinööri, myyntipäällikkö, työpäällikkö, Rakennustehon oma takuutyönjohtaja ja hankintapäällikkö. Pitkäjänteisyys ja vakaus ovat Rakennustehon yrityskulttuurin mukaisen menestystarinan avainsanoja.

”Olemme kasvaneet pääkaupunkiseudulla määrätietoisesti, mutta kokonaisuus on pysynyt aina hyvin hallinnassa. Avoin keskustelu yrityksen pitkästä historiasta ja tehdyistä kohteista on vakuuttanut pääkaupunkiseudun asiakkaat, joista moni ei tunne Rakennustehoa entuudestaan. Asiakkaat ovat arvostaneet, että meidän kanssamme asiointi on suoraa ja joustavaa.”

Jere Castrén
Jere Castrén

Varatoimitusjohtaja
Matkapuhelin: 050 5500 142

jere.castren@rakennusteho.fi