Sompasaaren Hansalaituri

Hitas-koti meren äärellä

Kalasataman alueelle Sompasaareen on kaavoitettu merellinen asuinalue noin 3 000 uudelle asukkaalle. Sompasaaren sydän on etelään aukeava kolmion muotoinen puistoalue, Loviseholminpuisto. Sen reunalle Priki Venuksen kujan ja Fortunanpolun kulmaukseen nousee Rakennustehon Sompasaaren Hansalaituri.

Jere Castrén
Ota yhteyttä:

Jere Castrén
050 5500 142

jere.castren@rakennusteho.fi

Esittelyt:

Varaa yksityis- tai virtuaaliesittely.

Varaa esittely

Kohteen tiedot

Valmistumisvuosi 2019
Osoite Priki Venuksen kuja 5, 00540 Helsinki
Tyyppi Kerrostalo
Asuntoja 55 kpl / 2 - 4 huonetta
Pinta-ala 44,5 – 91,0 m²

Laadukkaita koteja loistavien palvelujen kupeeseen

12-kerroksinen Sompasaaren Hansalaituri nousee uuden merellisen asuinalueen eturiviin. Uudisrakennus sijaitsee Sompasaaren laiturin puoleisessa korttelissa ja rajautuu kaakossa Loviseholmin puistoon. Kävelytäisyydellä on Kalasataman metroasema, ja lisäksi Kalasatamaan on rakenteilla uusi suuri kauppakeskus REDI. Tulevaisuudessa Kruunusillat yhdistävät Sompasaaren myös suoraan kantakaupunkiin.

Sompasaaren Hansalaituri on jatkoa Rakennustehon aiemmalle hankkeelle, suositulle Jätkäsaaren Pablolle, joka oli niin ikään Hitas-säännöstelty kohde.

Uudisrakennuksen nimi viittaa Sompasaaren monivaiheiseen merelliseen historiaan. 1800-luvulla helsinkiläiset tekivät kallioiseen saareen höyrylaivalla huviretkiä, ja siellä on sijainnut myös puutarha sekä kesäsiirtola. 1950-luvulla Sompasaari yhdistettiin Sörnäisten sataman laajennuksen yhteydessä mantereeseen. Alueella toimi muun muassa niin kutsuttu Hansaterminaali, josta rahtilaivat liikennöivät etenkin Saksaan kuljettaen samalla myös matkustajia autoineen lomailemaan Keski-Eurooppaan. Satamakäyttö lopetettiin vuonna 2008, ja vuonna 2014 hyväksytyssä kaavassa Sompasaareen päätettiin rakentaa uusi laadukas, merellinen asuinalue.