Madetojanaukio I, Oulu

Taka-Lyötty

Taka-Lyötty sijaitsee keskustan välittömässä läheisyydessä, mutta kuitenkin omassa rauhassaan luontoreittien läheisyydessä. Lähipalveluita löytyy kattavasti myös kävelyetäisyydellä sijaitsevasta Joutsensillasta ja Limingantullista.

Alueen historia

Taka-Lyötty on uusi asuinalue, jota on aloitettu rakentamaan 2000-luvun alulla. Uusista rakennuksista koostuva Taka-Lyötty on täyttynyt nopeasti monipuolisista palveluista. Taka-Lyötty kuuluu Karjasillan kaupunginosaan. 1940- ja 1950-lukujen vaihteessa rakennettu, puutaloistaan tunnettu Karjasilta valittiin Suomen parhaaksi asuinalueeksi vuonna 2009.

Liikunta- ja kulttuuripalvelut

Raksilan ja Karjasillan vehreät ulkoilureitit sekä Joutsensillan koirapuisto sijaitsevat lähietäisyydellä. Lisäksi Raksilan uimahalli-urheilutaloon ja Limingantullin sekä keskustan kuntokeskuksiin pääsee hetkessä pyörällä. Naapurissa sijaitseva Oulun Musiikkikeskus tarjoaa kulttuurin ystävälle monipuolisia elämyksiä.

Liikenneyhteydet

Rautatieasema, linja-autoasema, Limingantullin ja Raksilan kauppakeskittymät sekä keskusta sijaitsevat kaikki kävelymatkan päässä. Noin 10 minuutin kävelymatkan päässä sijaitsevat myös bussipysäkit Ratakatu E, Limingantulli E sekä Tullikirjurinraitti E. Näiltä pysäkeiltä kulkevat linjat 1, 14, 35K ja C.

Koulut ja yritykset

Pohjankartanon koulu on välittömässä läheisyydessä. Sijainti keskustan läheisyydessä radan toisella puolella mahdollistaa myös helpon kulkemisen niin keskustan lukioihin kuin Kontinkankaan Oulun seudun ammattiopiston, Oulun ammattikorkeakoulun ja Oulun yliopiston lääketieteen kampuksille. Taka-Lyötyssä sijaitsee lukuisten kauppojen lisäksi kaupungin teknisten virastojen toimistorakennus Ympäristötalo, Kalevan pääkonttori ja Oulun Musiikkikeskus – sekä kivenheiton päässä OYS, Kontinkankaan työpaikka-alue ja Oulun keskusta.