Höyhtyä Blocks

Höyhtyä

Höyhtyä sijaitsee vain kivenheiton päässä Oulun keskustasta. Rauhallinen ja vehreä alue tarjoaa lukuisia lähipalveluita ja julkisen liikenteen erinomaiset yhteydet kuljettavat helposti ympäri Oulua.

Alueen historia

Höyhtyän asemakaava vahvistettiin vuonna 1956, jolloin Selvaakitalojen ja paritalojen rakentaminen alueelle aloitettiin. Valtaosa Selvaakitaloista on arkkitehti Uki Heikkisen suunnittelemia, kuten myös vuonna 1964 valmistunut Oulun ensimmäinen ostoskeskus – Höyhtyän ostoskeskus.

Lähipalvelut

Höyhtyän alueella on useita ruokakauppoja ja Joutsensillan kauppa-alue on vain kilometrin päässä. Myös liikuntamahdollisuuksia on paljon – Lintulan urheilukeskus urheilukenttineen ja kuntoratoineen sijaitsee kävelymatkan päässä, Limingantullin ja Raksilan kuntokeskuksiin pääsee puolestaan nopeasti pyörällä.

Liikenneyhteydet

Höyhtyä on lähellä kaikkea niin pyörällä kuin autolla. Bussilinja 14 kulkee tunnin välein aamusta iltaan Höyhtyän ja keskustan läpi päätepysäkkeinään Välivainio ja Lintula. Myös linja 15 kulkee tunnin välein Höyhtyän ja keskustan läpi päätepysäkkeinään Nallikari ja Mäntylä.

Koulut ja yritykset

Höyhtyästä alle kilometrin sisällä on peräti neljä päiväkotia – Allinpuiston ja Otokylän päiväkodit sekä päiväkoti Touhula ja Tonttu. Alakouluista Lintulammen ja Teuvo Pakkalan koulut ovat noin kilometrin päässä ja yläkouluista pyörämatkan päässä ovat Pohjankartanon koulu, Oulun kaupungin aikuislukio sekä Kastellin lukio. Oulun ammattikorkeakoulun kampus sijaitsee vajaan 1,5 kilometrin päässä.