Hiirosen Heitto, Oulu

Hiironen

Hiironen on sijainniltaan todellinen helmi ulkoilijoille. Lähistöltä on paljon metsiä, peltoaukeamia ja myös viljelypalstoja. Hiirosen komeat metsät antavat mahdollisuuden samoiluun ja rauhoittumiseen. Oulun keskustaan on kuitenkin matkaa vain kolmisen kilometriä. Hiironen onkin osa vihervyöhykettä, joka alkaa jopa torilta nousten Kaupunginojan vartta Raksilasta jatkuen Hiirosen läpi Kaakkurin liikuntamaahan ja sieltä edelleen Kempeleen Honkaseen.

Alueella voi harrastaa muun muassa maastopyöräilyä, lenkkeilyä ja hiihtoa valaistulla kuntoradalla, suunnistusta, jalkapalloa, frisbeegolfia ja agilitya. Nurmikentällä tapaa myös lennokeiden lennättäjiä ja muuten vain ulkoilusta nauttivia ihmisiä.

Hiironen on kuin pieni kylä kaupungin kupeessa. Noin viiden kilometrin matka Rotuaarin pallolle taittuu sujuvien kulkuyhteyksien ansiosta niin autolla, bussilla kuin pyöräillenkin. Lyhyen matkan päässä sijaitsevat myös ammattikorkeakoulun ja ammattiopiston oppilaitokset. Hiirosen kaupunginosa tarjoaa kävely- ja pyöräilyetäisyydellä kaikki tarpeelliset lähipalvelut. Alueelta löytyy niin Lidl, huoltoasema kuin pizzeriakin.

Kulkuyhteydet Hiiroseen ovat erittäin sujuvat pyöräillen, autolla ja bussilla.