Ogelin Verso VI, Helsinki

Oulunkylä

Oulunkylän etuna on alueen yhteys sekä luontoon että liikenteeseen. Uutta kotiasi vastapäätä, toisella puolella Maaherrantietä palvelee kivijalkakauppa, ja kauppakeskus Ogelin kaikki palvelut ovat vain kilometrin päässä.

Liikenneyhteydet

Oulunkylä on yksi Helsingin saavutettavimmista paikoista, kiitos aivan läheisen rautatieaseman ja Raide-Jokerin pikaraitiolinjan.

Pujahdat Helsingin keskustaan 15 minuutissa ja lentokentällekin alle puolessa tunnissa! Pääradan varrella olevan sijainnin ansiosta lähijunat kulkevat arkisin päivällä 5–10 minuutin välein. Myös useat bussilinjat kuljettavat Oulunkylästä eri puolille Helsinkiä.

Liikuntapalvelut

Oulunkylän virkistysmahdollisuudet ovat kenties koko kaupungin parhaat: puistot ja ulkoilureitit, uimarannat ja tekojääradat houkuttelevat liikkumaan.

Vantaanjoen ranta palvelee ympäri vuoden – lumisena aikana rannassa kulkee hiihtolatu, muina aikoina ulkoilureittejä ja Pikkukosken uimaranta talven avantoineen. Vehreiden puistoalueiden ja pururatojen lisäksi Oulunkylän liikuntapuistossa on jalkapallokenttä, jäähalli, tekojäärata, curlinghalli ja liikuntasaleja.

Koulut ja yritykset

Oulunkylässä on kolme suomenkielistä alakoulua – Maunulan, Oulunkylän ja Veräjälaakson koulut – sekä ruotsinkielinen Månsas lågstadieskola. Yläkoulu- ja lukio-opetusta tarjoavat Maunulan yhteiskoulu, Helsingin matematiikkalukio sekä Oulunkylän yhteiskoulu. Alueella on myös useita merkittäviä yrityksiä.

Alueen historia

Oulunkylän juuret juontavat kauemmaksi kuin Helsingin historia – asutusta Oulunkylässä on ollut jo 1200-luvulta lähtien. Itsenäisenäkin maalaiskuntana toiminut Oulunkylä liitettiin Helsinkiin suuressa alueliitoksessa vuonna 1946.