Hiukkavaaran Oktaavi, Oulu

Hiukkavaara

Hiukkavaara on noussut viime vuosina ylivoimaisesti Oulun vetovoimaisimmaksi alueeksi – ja syystä! Monipuolinen asuinalue on kaikkea, mitä laadukkaaseen arjen pyörittämiseen tarvitaan niin meneville perheille kuin rauhaa etsiville ihmisille.

Palvelut

Jatkuvasti palveluiltaan parantuva Hiukkavaara on monipuolinen aluekeskus. Lyhyen kävelymatkan päästä Oktaavista ovat niin peruskoulu kuin päiväkoti sekä esimerkiksi lähikauppa, nuorisotila, kirjasto, padelhalli ja urheilupuisto tekonurmikenttineen. Julkinen liikennekin kulkee aivan Oktaavin talojen naapurista, mutta erityisen hyvin paikasta toiseen liikut oululaisittain pyöräillen: upeissa maisemissa kulkevat reitit ovat jo valmiina. Polkien hurautat pitkin Poikkimaantiensiltaa ja joen viertä keskustan palveluiden ääreen hetkessä.

Hiukkavaaran suunnittelussa on huomioitu erityisesti alueen energiatehokkuus, kattava ja turvallinen kävely- ja polkupyöräreitistöjen verkosto, joukko- ja autoliikenteen turvallisuus ja saavutettavuus sekä kaikkien käytössä olevat ulkoilureitit!

Luonto

Hiukkavaarassa luonto alkaa ihan jokaiselta kotiovelta. Pääset nopeasti Oulun parhaiksi kutsutuille hiihtoladuille ja muille ulkoilureiteille sekä kankaalle sienimetsään tai marjanpoimintaan. Kaukana eivät ole myöskään Sankivaaran golfkenttä, padelkentät ja Ruskotunturin rinteet. Kävelymatkan päässä rennot luontoelämykset kutsuvat sinua esimerkiksi Valkiaisjärven uimarannalla ja Niilesjärvellä. Pyörällä saavutat Sanginjoen upean luonnonsuojelualueen helposti.

Vuodenaikojen vaihtelu on Hiukkavaarassa kiinteä osa arkea, ja niin kesäkelit kuin talvipakkaset ovat oivia monenmoiseen tekemiseen.

Kehittyminen

Oulun kaupunki toteaa Hiukkavaaran olevan älykkään energiatehokas ja neljän vuodenajan kaupunkielämän keskus. Siellä on toteutettu Oulun talvikaupunkiteemaa, ja onpa alueelle luotu oma talvikaupunkistrategiakin. Sen avulla Hiukkavaarasta rakentuu kaupunginosa, jossa vuodenaikojen vaihtelu on huomioitu tuloksena helppo, turvallinen ja kestävä arki.