/ Uutiset

Madetojanaukiolla soi Oulu Sinfonian italialainen kevät

Madetojanaukiolta kodin hankkineet ovat ottaneet omakseen Oulun Musiikkikeskuksen palvelut. Oulu Sinfonian kausikortit keväälle 2023 ovat nyt myynnissä, mutta Madetojanaukio antaa enemmän: kun teet asuntokaupat ennen tammikuun loppua, saat Oulu Sinfonian kausikortin kaupan päälle. Madetojanaukiolla asut elämysten äärellä.

Oulu Sinfonian konserttien ääreen Madetojanaukiolle nousee kovaa vauhtia uusia asuntoja. Madetojanaukiolta kotinsa löytäneet sekä muut lähiympäristön uudet asukkaat ovat virkistäneet monin tavoin Oulun Musiikkikeskuksen arkea, kertoo Oulu Sinfonian intendentti Maija Kuusisto.

Musiikkikeskuksen kaikille avoin päivittäinen lounas on saanut lähitaloista uusia asiakkaita, joista moni tekee samalla käynnillä lippuostoksia ja viihtyy talossa muutenkin. Musiikkikeskuksen ovet aukeavat klo 11 ja esimerkiksi konservatorio tuo taloon iltaan asti jatkuvaa kävijävirtaa.

”Talon tunnelma on kehittynyt avoimeksi ja moni pitää meitä vähän kuin olohuoneena. Siihen suuntaan haluamme jatkossakin edetä,” Kuusisto sanoo.

Kuva: Kati Leinonen

Tutustu kohteeseen

 

Musiikillisesti monipuolinen kevätkausi

Maamme pohjoisin sinfoniaorkesteri Oulu Sinfonia konsertoi viikottain Oulun musiikkikeskuksen Madetojan salissa, jonne mahtuu runsaat 800 kuulijaa. Ajankohtainen asia Oulu Sinfonialle ja sen kuulijoille on kevään kausikorttimyynnin käynnistyminen keskiviikkona 30.11.

Oulu Sinfonian kausikortti sisältää yhteensä 10 kausikonserttia. Kevään 2023 monipuolisen ohjelmiston keskiössä ovat musiikilliset matkakertomukset, Välimeren muovaamat teokset ja italialainen musiikki. Huippuvierailut ja suurtuotannot takaavat upean konserttielämyksen viikosta toiseen.

”Kauden ohjelmiston suunnittelua ohjaa aina punainen lanka, ja nyt meille on tulossa italialainen kevät. Se on meidän teemamme, mutta ei kuitenkaan ihan jokaisessa konsertissa. Kevään kokonaisuudesta muotoutuu moninainen ja mielenkiintoinen”, lupaa Kuusisto.

Konserteista nauttivat kausikorttilaiset ovat iso ja melkoisen heterogeeninen joukko musiikinystäviä. Jokaviikkoiset kohtaamiset konserttikavereiden kanssa tekevät tutuiksi ja vahvistavat yhteisöllisyyttä.

”Konsertit ovat hauska ja hieman erilainen tapa tutustua ihmisiin”, Kuusisto sanoo.

Sujuva konserttikokemus kausikorttilaiselle

Kausikorttilaisen konserttikokemus pyritään Maija Kuusiston mukaan tekemään mahdollisimman sujuvaksi. Pienet edut helpottavat ja nopeuttavat käyntiä monella tapaa.

”Kausikorttilainen voi paikalle tullessaan napata kausiohjelman ja laittaa takin narikkaan maksutta. Näin vierailu sujuu todella helposti. Näistä ja muista eduista pääsee nauttimaan kausikorttilaisena.”

Madetojanaukiolta omansa löytää asunnonostaja, joka on katsellut uutta kerrostalokotia keskustan palvelujen ääreltä. Madetojanaukiolla elämykset ovat edessäsi ja Karjasillalla saat keskustan palvelut ilman hälyä. Urheilu- ja ulkoilupaikat, kaupat ja ravintolat ovat lähellä kotiasi.

Oulu Sinfonian intendenttinä ja sitä ennen Oulun Musiikkijuhlien toimitusjohtajana toiminut Maija Kuusisto on seurannut Musiikkikeskuksen naapuruston kehittymistä pitkään.

”Muutos ja kehitys on ollut ihan valtavaa, ja käytännössä alue on yhdistynyt keskustaan. Uusi asutus esimerkiksi Madetojanaukiolla on merkittävä asia koko Musiikkikeskuksen toiminnalle. Ilmapiiri on täällä hyvin aktiivinen monella tapaa.”


Koe asumisen uusi ulottuvuus Madetojanaukiolla ja nauti koko kausi konsertti-iloa: kun teet kaupat Madetojanaukion asunnosta 26.11.2022–31.1.2023, saat Oulu Sinfonian kausikortin kaupan päälle. Oulu Sinfonian kevätkausi 2023 sekä kausiasiakkaiden edut julkaistaan kokonaisuudessaan 30.11. osoitteessa oulusinfonia.fi