/ Uutiset

Lipporannassa moderni yhteisöllisyys säästää asukasta ja ympäristöä

Lipporannan Lohessa yhteisöllisyys asumisessa ja asuinalueella nivoo yhteen sosiaalisuuden, harrastukset ja palvelut. Kodin jatkeeksi tuodut yhteiskäyttötilat ja arkea helpottavat yhteiset tavarat, kuten auto ja liikuntavälineet, ovat nykyaikaista asumista, joka tuottaa asukkaalle lisäarvoa pienellä hinnalla.

Rakennustehon ja COR Groupiin kuuluvan Health City Finland Oy:n yhteisprojekti, 14-kerroksinen Lipporannan Lohi on jo nousemassa asuinalueen maamerkiksi. Hartaanselän äärellä asukkaita houkutteleva Lipporanta tiivistyy moderniin yhteisölliseen kaupunkiasumiseen ja tarjoaa palveluita, tiloja ja tavaroita asukkaiden käyttöön. On tunnistettu, että suomalaiset haluavat hankkia kodin palveluita omaa arkeaan helpottaakseen.

”Asumisen liitetyt palvelut ovat arjen luksusta ja tekevät asumisesta trendikästä. Tällainen kiinnostaa muitakin toimijoita, ja näemme itsemme edelläkävijöinä”, kertoo Lipporannan Kotikatu365-palvelukoordinaattori Anu Kujala.

”Asukkaiden digitaalinen palveluportaali on käytössä 24/7, ja sieltä voi helposti varata vierashuoneen tai tilata esimerkiksi kotisiivousta, pikatalkkaria tai hierontaa. Olemme valmiiksi valikoineet kumppanit, jotka ovat sitoutuneet huolehtimaan siitä, että palvelut toteutetaan Lipporannan asukkaille. Oulussakin on valtava valikoima esimerkiksi hierojia, ja me olemme jo valmiiksi etsineet sinne hyvän kumppanin”, hän jatkaa.

Taloyhtiöiden karut kerhohuoneet on jo nähty – Lipporannassa panostetaan laadukkaisiin, sisustussuunnittelijan suunnittelemiin yhteisiin tiloihin, joihin lukeutuvat tasokas saunaosasto, Suomen parhaaksi sanottu taloyhtiöistä löytyvä kuntosali ja hotellitasoinen vierashuone. Asuntokohtainen yhteisten tilojen ja tavaroiden käyttövastike on 15 € kuukaudessa, joten hinnan kirossa asumisen lisäarvo ei ole.

”Kun yhteistiloja on monipuolisesti, jokainen voi valita palveluista ja tiloista itselleen sopivat esimerkiksi kuntosalista, juhlatilasta, leikkihuoneesta, mediapisteestä ja etätyöskentelymahdollisuudesta”, Kujala kertoo.

Kaikkea ei tarvitse siis omistaa itse – se säästää paitsi kuluja ja tilaa, myös ympäristöä. Lipporannan yhteiskäyttöauto ja yhteistilojen mahdollistama asuminen kompaktimmassa kodissa onkin ekologinen valinta.

Hyvinvointia monelta kantilta

Lipporannan moderni yhteisöllisyys kohottaa hyvinvointia monella tavalla. Paitsi, että kehoa voi huoltaa helposti salilla ja saunassa, myös läheiset suhteet naapureihin voivat lisätä elämänlaatua. Tämän vahvistaa myös Anu Kujala.

”Turvallisuuden tunne ja sosiaalinen vuorovaikutus lisäävät asumistyytyväisyyttä useimpien asukkaiden kohdalla.”

Kujala kertoo, että Lipporannan nykyisiltä asukkailta saadusta palautteesta paistaa se, että kanssakäyminen naapurien kanssa on luontevaa ja toivottua – onpa syntynyt elinikäisiä ystävyyssuhteitakin. Esimerkiksi viikoittaisista yhteissaunoista on muodostunut tapahtuma, jossa naapurit käyvät löylyjen lämmössä vaihtamassa kuulumisia.

Etätyön kasvattaessa suosiotaan yhteistilat ovat nousseet arvoonsa. Kujalan mukaan se myös tuo vaihtelua arkeen: jos tekee paljon töitä kotona, on mukava vaihtaa maisemaa yhteistiloihin etätyöskentelemään. Lisäpalvelut ovat arvossaan juuri siellä, missä asuja arkeaan viettää: kotona.

”Viihtyisät yhteistilat mahdollistavat asukkaiden keskinäisen kanssakäymisen ja vapaaehtoisen osallistumisen yhteisiin tapahtumiin. Kun yhteistilat ja -palvelut ovat lähellä kotia, ne helpottavat elämää omassa kodissa”, Anu Kujala päättää.

Tutustu Lipporannan Loheen ja löydä uusi kotisi.