/ Uutiset

Rakennusteho toteuttaa 42 miljoonan urakan Oulun Jääkärinkankaalle

Oulun kaupunki on valinnut Rakennustehon toteuttamaan monitoimitalon Oulun Jääkärinkankaalle.

Jääkärinkankaalle, Haapalehdontien ja Raitotien risteykseen, urakoitavan monitoimitalon koko on noin 15 300 brm². Uudisrakennukseen tulee sijoittumaan päiväkoti, 840 oppilaan ala- ja yläkoulu, nuorisotiloja, monitoimisali, kirjasto sekä Oulu-opiston ja yhteisöpalveluiden toimintoja.

Monitoimitalon arkkitehtisuunnittelusta vastaa Sweco Finland Oy. Urakka toteutetaan yhteistoiminnallisena suunnittele ja rakenna -urakkana.

Kattoterassille vievä porras ja porrasta vastapäätä oleva ”Stage” mahdollistavat opetushetkien, esitysten ja tilaisuuksien järjestämisen.

 

Jääkärinkankaan monitoimitalon osalta on parhaillaan käynnissä hankkeen suunnitteluvaihe. Rakentaminen alkaa kesällä 2024, ja arvioitu valmistuminen on loppuvuodesta 2026.

Strategiatavoitteemme mukaisesti olemme kehittäneet määrätietoisesti oppimisympäristörakentamisen kehitys- ja suunnittelumalliamme. Kehitystyön tuloksena olemme toteuttaneet menestyksekkäästi jo useita yhteistoiminnallisia oppimisympäristöprojekteja. Jääkärinkankaan monitoimitalon rakentaminen on merkittävä askel tässä jatkumossa ja vahvistaa selkeästi asemaamme tällä sektorilla.

Lisätietoja antavat:
Sami Klemola, toimitusjohtaja, Rakennusteho Group
p. 040 5892 494 e-mail: sami.klemola@rakennusteho.fi

Oskari Pyrrö, liiketoimintajohtaja, oppimisympäristöt, Rakennusteho Group
p. 040 848 2302 e-mail: oskari.pyrro@rakennusteho.fi

Juha Kaisanlahti, hankepäällikkö, Oulun Tilapalvelut
p. 044 703 2097 e-mail: juha.kaisanlahti@ouka.fi

Monitoimitalon suunnittelutilassa voidaan tehdä kaikkea mahdollista digitaalisesta valmistuksesta robotiikkaan, videointiin ja äänitykseen.