/ Uutiset

Jälleen voitto Kehittyvä kerrostalo -hankkeen laatukilpailussa

Välittävät vyöhykkeet -suunnitelma voittoon Helsingin Kuninkaantammessa – tontinvarauksen saajaksi tuli Rakennustehon ehdotus.

Rakennustehon ohjaama ja Inaron suunnittelema konsepti “Välittävät vyöhykkeet” valittiin voittajaksi Helsingin Kuninkaantammeen sijoittuvan Kehittyvä kerrostalo -hankkeen laatukilpailussa. 

Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo -hankkeen tavoitteena on lisätä kerrostaloasumisen laatua, houkuttelevuutta ja uusia yksilöllisiä ratkaisuja. Rakennushanke pyrkii toteuttamaan asukkaan, rakennuksen ja alueen koko elinkaaren vaivattomasti, kustannustehokkaasti sekä ympäristöystävällisesti. 

Välittävät vyöhykkeet -konseptin periaatteet

Monet haaveilevat asumisesta omakotitalossa tai pientalossa. Pientalo on yksi–kolmikerroksinen asuinrakennus, jossa on yksi tai useampi asunto, joihin käydään sisään maantasosta. Pientaloasumiseen liitetään yleensä ajatus yksityisyydestä, turvallisuudesta, omasta pihasta, vapaudesta muunnella tiloja omiin tarpeisiin sopiviksi sekä mahdollisuudesta monenlaiseen tekemiseen. 

Tässä hankkeessa tutkitaan, miten näihin toiveisiin voitaisiin vastata uudella tavalla urbaanissa kerrostalokorttelissa. Kortteli koostuu rivitaloista ja matalasta kerrostalosta, mikä luo pientalomaista ympäristöä sekä runsaasti maantasoasuntoja. Asunnot ovat pääosin muunneltavia perheasuntoja. Rivitaloasunnoissa ja kerrostalon maantasoasunnoissa on oma asuntopiha ja kerrostalon ylempien kerrosten asunnoissa tilava viherhuone. Korttelipihan teemoittelu kietoutuu hulevesipuron ympärille. Sen innoittamana pihalta löytyy rantakasvillisuutta ja -kivikkoa sekä paikkoja vesi- ja rantaleikeille.

Lue uutinen Helsingin kaupungin sivulta.