/ Uutiset

Tyrnävän päiväkotihankkeen kilpailutuksen voitto Rakennusteholle

Rakennustehon oppimisympäristöjen osaaminen osoittautui voitokkaaksi Tyrnävän Kirkkomännikön päiväkotihankkeen kilpailutuksessa.

“Tämä on jatkumoa meidän hyvälle työllemme oppimisympäristöhankkeissa, joista onnistuneita esimerkkejä ovat Kiiminkipuiston koulu ja Kempeleen kirkonkylätalo”, sanoo Rakennustehon toimitusjohtaja Sami Klemola.

Monitoimitalomainen uudisrakennus, johon on suunniteltu viisiryhmäinen päiväkoti sekä 1–2-luokkien ja esiopetuksen tiloja, sijoittuu vanhan Kirkkomännikön koulurakennuksen kanssa samalle tontille. Rakentaminen alkaa syksyllä 2023.

Kilpailutukseen kuului erillinen työpajavaihe valittujen tarjoajien, tilaajan ja loppukäyttäjien edustajien välillä, sillä tilojen käyttäjien näkökulma oli tärkeää saada prosessiin mukaan jo varhaisessa vaiheessa.

“Tarkoituksemme on tarjota laadukkaat, monipuoliset ja työnkulkujen kannalta hyvin mietityt tilat niin lapsille kuin heidän parissaan työskentelevälle henkilökunnalle”, avaa kunnanjohtaja Vesa Anttila valintaprosessia.

Työpajoissa tarkennettiin suunnittelun laadullisia tavoitteita, kuten käyttäjien toimintoja ja pedagogisia tarpeita sekä tontin käyttöä ja kohteen arkkitehtuuria. Rakennustehon hirsirakenteinen ehdotus voitti laatu- ja hintapisteytyksen perusteella.

“Käyttäjien kuulemisella tulee olemaan myös iso merkitys, kun pääsemme tekemään detaljisuunnittelua sisätilojen osalta”, sanoo Tyrnävän kunnan tekninen johtaja Hannu Komu.

Kunta oli päättänyt jo varhain, että päiväkoti toteutetaan hirsirakenteisena.

”Vastasimme pyyntöön tarjoamalla ehdotukseemme täysin hirsirakenteisen julkisivun, emme lähteneet oikomaan ratkaisussa. On tärkeää kuunnella tilaajan tavoitteita ja linjauksia, kaikissa hankkeissa on omat erityispiirteensä. Tämä hirsirakentamisen hanke on loistava päänavaus oppimisympäristöjen puurakentamisessa, eikä se jää viimeiseksi. Käynnissä olevissa ja tulevissa kilpailuissa esiintyy yhä enemmän puurakentamista, ja siinä haluamme olla mukana”, toteaa Rakennustehon Oskari Pyrrö.

Rakennustehon toimitusjohtaja Sami Klemola sanoo olevansa kiitollinen Tyrnävän kunnan osoittamasta luottamuksesta.

“Kyse oli laatua ja hintaa yhdistävästä kilpailutuksesta. Menestyksemme kertoo asiakkaan luottamuksesta Rakennustehon laatua kohtaan.”

“Oppimisympäristöt ovat meille merkittävä liiketoiminta-alue. Parhaillaan olemme 3-5 parhaan joukossa useassa kilpailutuksessa, joiden lopputulos ratkeaa myöhemmin”, Klemola päättää.

Monitoimitalomaisen hirsipäiväkodin arkkitehtuuri sopii ympäröivään maisemaan.