/ Uutiset

Lähivainion uudet kerrostalokodit on suunniteltu asukkaiden tarpeisiin

Oulussa Joutsentien varteen rakentuu uusi kortteli ja käytettävyydeltään erinomaisia ja helposti kalustettavia kerrostalokoteja, joiden rakentaminen on suunniteltu alkavaksi alkutalvesta 2023.

”Tilanne asuntomarkkinassa on muuttunut. Kun takavuosina kehitys vei pienempiin keskineliöihin, nyt suunta on päinvastainen, ja se on hyvä asia. Yksiövetoisesta markkinasta on siirrytty tilavampien kotien rakentamiseen”, sanoo Rakennustehon projektipäällikkö Oskari Pyrrö.

Pyrrön mukaan Rakennustehon tulevaan Lähivainion kohteeseen rakentuu käytettäviä ja monenlaiseen elämäntilanteeseen sopivia asuntoja – kestäviä koteja etenkin itselleen ostaville. Pääpaino on kaksioissa ja kolmioissa, mutta asuntojakaumassa on kodinostajille myös yksiöitä ja neliöitä.

Lähivainion talot nousevat Joutsentien ja Maakotkantien väliin Höyhtyän ja Karjasillan välittömään läheisyyteen. Paikka on helposti saavutettava, yli 6 000 henkeä työllistävän OYSin ja keskustan puolimatkassa. Naapuriin rakentuu myös esimerkiksi Koulutuskuntayhtymä OSAOn uusi kampus, jota tulee käyttämään noin 5 000 opiskelijaa ja yli 500 OSAOn työntekijää.

”Kun ajetaan Höyhtyältä päin Kastellin suuntaan, niin uusi kortteli tulee oikealle ennen Kaukovainiolle kääntyvää risteystä.”

Uusi kerrostalokortteli rakentuu neljässä vaiheessa. U-muotoisen kokonaisuuden kaikki neljä 6–7-kerroksista taloa kytkeytyvät toisiinsa.

”Maakotkantien suunta rajautuu autokatoksella ja kortteliin tulee suojaisa sisäpiha. Talot on sijoitettu ilmansuunnallisesti niin, että rakennusmassa suojaa pihaa ja myös asuntojen avautumissuuntia ympäristön ääniltä”, Pyrrö sanoo.

Lähivainion korttelin on suunnitellut arkkitehtitoimisto Vauhtiviiva. Talojen rusehtava julkisivu on tiiliverhoiltu. Onpa kyseessä yksiö tai kolmio, jokaisessa asunnossa on oma parveke, joka avautuu sisäpihan suuntaan. Poikkeuksena on korttelin päätyyn nouseva talo, josta parvekkeet avautuvat Maakotkantien suuntaan.

”Nyt käynnistämme varsinaisen suunnittelun lopullisen asuntojakauman ja huoneistopohjien osalta. Tässä korttelissa on myös erinomainen piha-alue, jossa on hyvin tilaa erilaisille peleille ja pelaamiselle”, Pyrrö kertoo.

Ensimmäiset Lähivainion kodit tulevat ennakkomarkkinointiin syksyllä 2023.