/ Uutiset

Hauskat leikit ja seikkailut koetaan Madetojanaukion leikkihuoneessa

Madetojanaukion asukkaana voit hyödyntää monia yhteisiä mahdollisuuksia viihtyä uudessa kodissasi. Kun käytössä on monipuolisesti varusteluja yhteisiä tiloja, kaikkea ei tarvitse mahduttaa omaan asuntoon.

Lopullisen sisustuksen ja kalustuksen saanut lasten leikkihuone pitää sisällään monia aktiviteettejä. Suunnittelussa ajatus oli, että kaikkien asukkaiden käytössä olevaan tilaan ei tule televisiota ja digiä, vaan puitteet perinteisille leikeille ja lautapeleille. Täällä lapsenlapsille tai leikkitreffeille on aina tilaa!

”Huone ja sen kalustus sopii parhaiten leikki-ikäisille. Erilaisia pelejä on vähän kaikille. Toki tämä kalustus ja huoneen sisustus on pohja, jota yhtiö ja asukkaat voivat kehittää haluamallaan tavalla”, kertoo Rakennustehon lisä- ja muutostöiden asiantuntija Minna Sirviö.

Huoneen leikkikeittiö houkuttelee pikkukokkaajia, ja sisäteltta on monen jännän leikin koti. Reippaaseen menoon sopivat leikkihuoneen kiipeilyköysi ja seinäkiipeilymahdollisuus. Kalustuksessa, kuten lepäilyyn, pelaamiseen ja lukemiseen sopivassa sohvassa suositaan helppohoitoisia ja pitkäikäisiä materiaaleja.

”Puolapuut ovat kouluista tuttua tukevaa ja turvallista laatua. Painorajoitukset on merkitty ja kyllä ne kestävät aikuisenkin venytellä”, Sirviö sanoo.

Hyvä esimerkki leikkihuoneen hyödyntämisestä on, että Madetojanaukion asukkaan tupaantuliaisissa lasten kattaus tehtiin leikkihuoneeseen. Leikkihuoneessa on myös kiva nauttia yhteisestä ajasta esimerkiksi lastenlasten kanssa.

Madetojanaukion asukkaiden yhteiskäytössä on myös moneen taipuva, keittiöllä varustettu kokoushuone.

”Tila sopii hyvin esimerkiksi syntymäpäiväkahvitteluun tai illallishetkeen. Tilassa on pidetty myös kirjanjulkistamistilaisuus,” Sirviö kertoo.

Kansipiha kutsuu saunomaan ja viljelemään

Monipuolisten palveluiden Madetojanaukiolla asukkaiden yhteinen sisäpiha tarjoaa moninaista tekemistä omassa rauhassaan katutason yläpuolella.

Kansipihan leikkipaikka tarjoaa säpinää perheen pienimmille, aikuiset pääsevät puolestaan treenaamaan yhteisellä ulkokuntoilualueella. Kasvulaatikot ja kasvihuoneet tuovat sisäpihalle kaunista vehreyttä ja antavat viherpeukaloille mieluista puuhaa. Yhteisiin kokkailuhetkiin valmistuu kansipihalle myös kesäkeittiö.

”Madetojanaukio tarjoaa esimerkiksi viljelymahdollisuuden, perkolaa ja huonetiloja moneen käyttöön. Tarkoitus on, että asukkaat pääsevät joulusaunan löylyihin kansipihan hienoon ulkosaunaan. Tämä voi olla uuden alku, ja asukkaat voivat kehittää asioita eteenpäin ja laittaa yhteisöllisyyden lentoon.”

Minna Sirviö uskoo, että Madetojanaukion yhteiset tilat ja mahdollisuudet tarjoavat tilaisuuden asukkaita hyödyttävään yhteisöllisyyteen ja viihtymiseen. Vaikka Madetojanaukion kodeissa on reilut huonekoot ja toimivat pohjaratkaisut, on asunnon ulkopuolinen lisätila aina välillä tervetullutta.