/ Uutiset

Urheilutalon tontille nousee tilavia asuntoja puisto- ja merinäkymillä

Rakennusteho tuo Oulun urheilutalon tontille oululaisten ansaitsemaa laaturakentamista. Tulevat asukkaat saavat nauttia ainutlaatuisesta sijainnista ja keskustan parhaista puolista – palvelujen läheisyydestä ja näkymistä puistoon ja merelle.

Oulussa Hollihaan puiston reunassa sijaitseva entinen Oulun urheilutalon tontti sekä viereinen pysäköintialueen tontti on myyty Rakennusteholle. Oulun kaupungin järjestämä kilpailu kiinnosti, sillä kisaan tuli tarjouksia lähes kaikilta merkittäviltä rakennusliikkeiltä.

Toimitusjohtaja Jaakko Moilasen mukaan Rakennusteho osasi oululaisena yrityksenä arvostaa tontin sijaintia ja näki sen erinomaisuuden.

”Arvioimme tarkasti kokonaisuuden ja uskomme alueen vetovoimaan. Se sopii Elämänlaatua-lupaukseemme erinomaisesti”, Moilanen sanoo.

Eittämättä Oulun paras sijainti asettaa lähtökohdaksi korkean laadun ja arkkitehtuurin. Nyt rakentuvan korttelin ja meren välissä on oululaisten suosima puistoalue, johon ei tulevaisuudessa voida rakentaa. Laajalla viheralueella tulevien talojen välittömässä läheisyydessä on liikunta- ja kuntoilupuistot sekä keskusleikkipuisto, lasten liikennepuisto ja venesatama.

”Ainutlaatuisessa sijainnissa yhdistyy meri, puisto ja keskustan läheisyys. Paikka on myös rauhallinen – se sopii asiakkaalle, joka ei halua ihan ydinkeskustaan. Tästä pääsee suoraan puistoon ja keskustan palveluihin. Lähellä ovat muun muassa pääkirjasto, teatteri, Heinäpään urheilualue ja kuntorata, Hupisaaret – siis kaikki Oulun keskustan parhaat puolet”, luonnehtii Moilanen.

Paraatipaikalle Oulun urheilutalon tontille on Moilasen mukaan suunnitteilla väljiä asuntoja omaan käyttöön. Kooltaan kodit ovat perheasuntoja, joiden rappukohtainen määrä jää aika vähäiseksi, sillä talot ovat kohtuullisen pieniä ja kodit ovat tilavia.

”Valoisien asuntojen isoista ikkunoista on hyvät näkymät puiston ja meren suuntaan.”

Rakennusteho suunnitteli kilpailuvaiheessa oman, kaupungin viitesuunnitelmasta hieman poikkeavan ratkaisun. Siinä asunnot pyrittiin suuntaamaan siten, että kaikista asunnoista avautuisi näkymä puistoon tai merelle.

”Tavoittelemme kolmea hieman kiilamaista taloa, joten takarivistäkin näkee hyvin. Haluamme hyödyntää avautuvat näkymät mahdollisimman tehokkaasti. Ratkaisu on myös kaupunkikuvallisesti laadukas”, Moilanen sanoo.

Tontin kaavoitus aloitetaan näillä näkymin huhtikuussa vaiheinaan osallistumis- ja aktivointisuunnitelma, kaavaluonnos ja kaavaehdotus. Tätä kokonaisuutta ei ole vielä aikataulutettu, mutta Moilanen arvelee, että noin puolentoista vuoden päästä kaava voisi olla vahva.

”Kun kaikki menee hyvin, vuoden 2024 loppupuolella pääsemme markkinoimaan kohdetta. Toki asunnonostajat ovat olleet jo uutisoinnin perusteella yhteyksissä, ja yhteydenotot ovat tervetulleita edelleen.”

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä:

Ota yhteyttä