/ Uutiset

Jokirannan koulun rakennustyöt alkavat

Uuden Jokirannan koulun rakennusvaihe alkaa kesällä. Koulu rakennetaan Kiimingin keskustaan Syke-talon ja lukion viereen (Urheilutie 12).

Jokirannan koulussa järjestetään keskitetysti Kiimingin alueen peruskoulun yläluokkien opetus ja lisäksi kouluun tulee kuudesluokkalaisia. Yhteensä kouluun tulee noin 650 oppilasta.

Jokirannan koulua rakennetaan yhteistoiminnallisena suunnittele ja rakenna -urakkana. Tämä tarkoittaa, että koulun käyttäjät, suunnittelijat, urakoitsija ja tilaaja istuvat ns. bigroom-tilassa yhteisen pöydän ääressä. Näin jo suunnitteluvaiheessa kaikki osapuolet pääsevät vaikuttamaan lopputulokseen.

”Tällä toimintatavalla saamme vaihtaa mielipiteitä avoimesti ja pysymme kaikki perillä hankkeen tilanteesta. Tavoitteena on kehittää yhdessä mahdollisimman hyvä kokonaisuus”, hankepäällikkö Juha Kaisanlahti Oulun Tilapalveluista kertoo.

”Koulun toiveita ja tavoitteita on otettu erittäin hyvin huomioon. Tämä on tärkeää, koska juuri oppilaat, opettajat ja muu koulun henkilöstö tulevat elämään arkeaan uusissa tiloissa päivittäin vuosikymmeniä. Koulun kannalta kyse ei ole ainoastaan tilojen muutoksesta, vaan uuden opetussuunnitelman edellyttämästä toimintakulttuurin muutoksesta”, pohtii Jokirannan koulun rehtori Hannu Haataja.

Hankkeen toteuttaa Oulun Rakennusteho Oy ja sen arkkitehti- ja pääsuunnittelusta vastaa Uki Arkkitehdit. Hankkeen tilaajana ja rakennuttajana toimii Oulun Tilapalvelut -liikelaitos ja rakennuttajakonsulttina A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy.

Jokirannan koulu valmistuu joulukuussa 2020. Hankkeen kokonaishinta on noin 20 miljoonaa sisältäen jalkapallokentän siirron.