/ Uutiset

Asuntosijoittaminen kannattaa pienemmissä yliopistokaupungeissa

Suomen Vuokranantajat ry ja Pellervon taloustutkimuskeskus julkaisivat jälleen vuosittaisen ennusteensa asuntosijoittamisen tuotoista. Vuokratuottotutkimuksessa vertaillaan eri kaupunkeja ja tekijöitä yksityisen vuokranantajan näkökulmasta. Tutkimuksessa oli mukana 24 kaupunkia, joissa tutkittiin vuokratuottoa, asuntojen arvonkehitystä sekä alueellisia kehitystekijöitä. Kaupungeista kolmen kärkeen nousivat lopulta Rovaniemi, Kuopio ja Oulu.

”Yliopistokaupungit erottuvat vertailussa keskimääräistä parempina sijoituskohteina. Toisaalta pienemmistä yliopistokaupungeista on löydettävissä huomattavasti korkeampia vuokratuottoja kuin esimerkiksi Helsingistä tai Turusta”, kertoo Suomen Vuokranantajien yhteiskuntasuhdepäällikkö Tuomas Viljamaa.

Rakennusteholta löytyy useita asuntosijoittamiseen sopivia kohteita sekä Rovaniemeltä että Oulusta. Vuokramarkkinoilla opiskelijoita kiinnostavat erityisesti hyvillä paikoilla sijaitsevat, modernit ja neliöiltään fiksut vuokra-asunnot. Rakennustehon korkeilla standardeilla rakennetut kohteet vastaavatkin hyvin nykyajan opiskelijoiden ja sijoittamisen helpoutta arvostavien asuntosijoittajien tarpeisiin. 

Oletko kiinnostunut asuntosijoittamisesta Rovaniemellä tai Oulussa? Ota yhteyttä ja kerromme mielellämme lisää!