/ Uutiset

Rukan uusi Ski-Inn kohde valmistuu vuoden lopussa – gondoli kuljettaa kätevästi Rukakylään

Ski Bistron viereen nouseva RukaValley valmistuu uuden, vuoden 2018 lopulla avatun, gondolin ala-aseman äärelle tämän vuoden lopussa. Rukakeskus ja Rakennusteho rakentavat Itä-Rukalla nyt täydellä tohinalla.

Sijainti gondolin vieressä mahdollistaa helpon kulkemisen Rukan keskukseen eturinteiden puolelle vain kuudessa minuutissa. Sen kyytiin voivat nousta niin jalankulkijat, pyöräilijät kuin laskettelijatkin, koska pois voi nousta väliasemalla Saaruan rinteen huipulla.

”Rukan kehityksessä on alkanut uusi aikakausi, kun gondolihissi yhdistää Rukan nykyisen ja uuden kylän. Helppous, autottomuus ja ympäristöystävällisyys ovat entistä vahvemmin Rukan ylivoimatekijöitä kansainvälisessä kilpailussa”, perheyhtiö Rukakeskus Oy:n toimitusjohtaja Ville Aho kertoo.

Rukan hissiuudistukset eivät rajoitu pelkkään gondoliin – myös Saaruaan ja eturinteille on avattu uudet kuvulliset entistä nopeammat tuolihissit. Lisäksi uudelle RukaValleyn alueelle on avattu uusittu Family Park tubing-alueineen. Sinne tuodaan myös kaksi ravintolaa, vuokraamo- ja ohjelmapalveluita sekä ruokakauppa.

Kasvava ja kehittyvä Ruka

Rukan alue kehittyy jatkuvasti samalla, kun myös matkailu sinne lisääntyy. Vuonna 2017 kansainväliset yöpymiset kasvoivat 30 prosenttia ja vielä vuonna 2018 10 prosenttia. Kasvu on siis jatkuvaa.

”Rukalla ymmärretään kokonaisvaltaisen suunnittelun merkitys”, sanoo Metsähallituksen kiinteistökehityksen johtaja Tuomas Hallenberg.

“Gondoliyhteyden myötä Rukan kiinnostavuus matkailu- ja sijoituskohteena nousee uudelle tasolle”, Hallenberg jatkaa. 

Asuntokokonaisuus upeissa maisemissa

RukaValley on ainutlaatuinen Ski-Inn kohde, joka kohoaa komeisiin maisemiin Valtavaaran luonnosuojelualueen ja Saaruan rinteiden kupeeseen. Kohteeseen tulee yhteensä 117 huoneistoa.

RukaValleyn kaikessa suunnittelussa varustusta myöten on huomioitu hiihto, ympäristö ja mukavuus. Kohteeseen tulee kahdentyyppisiä huoneistoja: Ski-Inn ja Unique-huoneistoja. Ski-Inn -huoneiston omistamifnen on helppoa, koska Ski-Inn vuokraa lomakodin ostajan puolesta, kun tämä ei itse lomaile. Unique-huoneistojen käytöstä omistaja puolestaan päättää itse.

Kun RukaValleysta tekee kaupat 22.3.–30.4. 2019 välisenä aikana, saa ostaja kaupan päälle Rukan 487 euron arvoisen kausikortin kaudelle 2019–2020.

Huoneistoista voi lukea lisää: https://rakennusteho.fi/kohde/rukavalley-kuusamo/huoneistot/