/ Uutiset

Salmenrannan Jyvän rakentaminen alkoi

Rakennusteho on aloittanut Toppilansalmeen nousevan Salmenrannan Jyvän rakentamisen. Kohde rakentuu sijaintiin, joka tarjoilee yksityisyyttä historiallisen satamamiljöön suojissa, mutta on silti lähellä keskustan palveluja.

”Korttelille antaa paljon leimaa Rakennustehon Toppilan Punainen Mylly, joka puolestaan antaa alueelle voimakkaan ilmeen. Rakennustehon kohteet Salmenrannan Jyvä, Ryyni ja Suurimo kehystävät Myllyä kauniisti”, Salmenrannan Jyvän suunnitellut arkkitehtitoimisto Veli Karjalainen Oy:n rakennusarkkitehti Tomi Paukkunen sanoo.

Salmenrannan Jyvässä asuntojen koot vaihtelevat kompakteista kaksioista tilaviin neljän huoneen koteihin. Kaikkiin koteihin kuuluu lisäksi lasitetut parvekkeet.

”Erityisesti neljän huoneen päätyasunnoissa näkymät avautuvat joka suuntaan ja parvekkeet ovat hulppeat. Näkymät joelle ovat erinomaiset, ja ne on hyödynnetty täysimääräisesti”, Paukkunen kuvailee.

Harkittujen kotien lisäksi Salmenrannan Jyvä tarjoaa asukkailleen viihtyisän taloyhtiön yhteisten ajanviettomahdollisuuksien ansiosta. Sisäpihalle rakennetaan yhteinen minigolf-rata, istutuslaatikot ja leikkipuisto.

”Rakennusteho on satsannut kansipihan viihtyisyyteen paljon”, Paukkunen toteaa.

Toppilansalmesta lähtee ainutlaatuiset kevyenliikenteenväylät ja suora reitti Möljän siltaa pitkin Oulun Hietasaareen. Kohteeseen kulkee hyvät bussiyhteydet, ja Oulun keskusta on vajaan kolmen kilometrin päässä.