/ Uutiset

Rukakeskus investoi hisseihin 10 miljoonaa – avataan loka-marraskuussa

Rukakeskus investoi lähitulevaisuudessa valtavasti sekä majoituskapasiteetin vahvistamiseen että laskettelurinteiden infrastruktuuriin.

Paljon puhutun Länsi- ja Itä-Rukan yhdistävän gondolihissin lisäksi Rukalla uusitaan myös eturinteen hissi. Yhteensä pelkästään hissi-investoinnit kustantavat noin 10 miljoonaa euroa.

Valmistuessaan gondolihissi saa kääntöasemat Piste-ravintolan viereen Länsi-Rukalle ja Ski Bistron viereen Itä-Rukalle. Hissi pysähtyy Saaruan yläasemalla, ja matkaa kertyy kokonaisuudessaan 1,3 kilometriä. Arviolta vajaat seitsemän minuuttia kestävään gondolihissimatkaan on varattu 12 vaunua, joihin sopii jokaiseen kahdeksan matkustajaa.

Eturinteen entinen neljän istuttava hissi on puolestaan purettu. Tilalle rakennetaan kuusipaikkaiset huomattavasti nopeammat hissit. Uudistuksen myötä nousuaika putoaa nykyisestä viidestä minuutista kahteen. Samanaikaisesti eturinnettä levennetään ja loivennetaan. Gondolihissi otetaan käyttöön lokakuussa, eturinteen uudet tuolihissit loka-marraskuussa.

”Rukan kehityksessä alkaa nyt uusi aikakausi, kun gondolihissi yhdistää Rukan nykyisen ja uuden kylän. Helppous, autottomuus ja ympäristöystävällisyys ovat entistä vahvemmin Rukan ylivoimatekijöitä kansainvälisessä kilpailussa”, perheyhtiö Rukakeskus Oy:n toimitusjohtaja Ville Aho totesi tuoreeltaan, kun Rukakeskus kertoi jätti-investoinneistaan keväällä.

Aiemmin on kerrottu, että Itä-Rukalle nousee samalla Rakennustehon rakentamana ensimmäisessä vaiheessa Kiinteistö Oy RukaValley, joka sisältää 117 huoneistoa. Kaiken kaikkiaan alueelle on kaavoitettu 1700 petipaikkaa, joista 400 rakentuu ensimmäisessä vaiheessa rakennettavaan RukaValleyn asuntokokonaisuuteen. Lisäksi alueelle tulee Family Park, kaksi viihtyisää ravintolaa, vuokraamo- ja ohjelmapalveluita sekä ruokakauppa.

”Rukalla ymmärretään kokonaisvaltaisen suunnittelun merkitys. Gondoliyhteyden myötä Rukan kiinnostavuus matkailu- ja sijoituskohteena nousee uudelle tasolle”, Metsähallitus Kiinteistökehityksen johtaja Tuomas Hallenbergsanoi Rukakeskuksen tiedottaessa hissi- ja hotelli-investoinneistaan.

Investointien myötä Finnair lisäsi lentokapasiteettia Helsingin ja Kuusamon välille jopa 50 prosenttia kesälle ja syksylle 2018. Viime vuonna lentoliikenne Kuusamoon kasvoi kokonaisuudessaan yli 14 prosenttia, ja kasvu kansainvälisten lentokenttien osalta oli peräti 44,2 prosenttia.