/ Uutiset

Uusi Hitas-kohde Sompasaareen

Helsingin Kalasatamaan nousevan 12-kerroksisen Sompasaaren Hansalaiturin rakennustyöt on aloitettu, ja arvontaan osallistuminen on alkanut. Hansalaituri on Hitas-säännöstelty kohde, ja se nousee uuden merellisen asuinalueen eturiviin. Hakuaika kohteisiin päättyy 15. marraskuuta kello 18.

Asunnot arvotaan kaikkien hakuajan päättymiseen mennessä saapuneiden hakemusten kesken, ja arvonnassa menestyjiin otetaan puhelimitse tai sähköpostitse yhteyttä mahdollisimman pian arvonnan jälkeen.

Pentti Kareojan suunnitteleman kohteen sijainti on mainio. Uudisrakennus sijaitsee Sompasaaren laiturin puoleisessa korttelissa ja rajautuu kaakossa Loviseholminpuistoon. Kävelytäisyydellä on Kalasataman metroasema, ja lisäksi Kalasatamaan on rakenteilla uusi suuri kauppakeskus Redi. Tulevaisuudessa Kruunusillat yhdistävät Sompasaaren myös suoraan kantakaupunkiin.

Sompasaaren Hansalaituri on jatkoa Rakennustehon aiemmalle hankkeelle, suositulle Jätkäsaaren Pablolle, joka oli niin ikään Hitas-säännöstelty kohde.