/ Uutiset

Rakennustehon kasvatti liikevaihtoaan 72 % ja rekrytoi hurjasti

Rakennusteho kasvatti vuoden 2016 liikevaihtonsa 75,5 miljoonaan euroon ja rekrytoi 70 työntekijää vuonna 2016. Toimitusjohtaja Jaakko Moilasen mukaan kasvun taustalla on paitsi alan suotuisa kehitys myös Rakennustehon laatuajattelu. Investoinnit innovatiiviseen rakentamiseen kuuluvat myös Rakennustehon kehitykseen.

Jo 20 vuotta toiminut oululainen Rakennusteho kasvatti liikevaihtoaan peräti 72,3 % vuonna 2016. Rakennustehon toimitusjohtaja Jaakko Moilanen odottaa tältä vuodelta maltillisempaa 30 % kasvua. Uusia työntekijöitä yritys on palkannut alkuvuonna jo parikymmentä, viime vuonna Rakennusteho palkkasi 70 työntekijää.

”Viime vuonna kasvuun kääntynyt uudisrakentaminen näkyy parantuneena työllisyystilanteena ja rakennusalan tervehtymisenä. Rakennustehon alaansa terhakampi kasvu taas perustuu laatuajatteluumme, jossa kohteilla on oltava aikaa kestävää persoonallisuutta ja ne pyritään rakentamaan oman sitoutuneen henkilöstön voimin aina kun mahdollista. Tartumme myös ripeästi toimeen. Tälle ajattelullemme on ilahduttavasti kasvavaa kysyntää”, Moilanen sanoo.

Moilasen mukaan myös pääkaupunkiseudulla aktivoituminen on ryydittänyt rakennustehon kasvua. ”Olemme mukana kehittämässä esimerkiksi Helsingin Jätkäsaareen ja Sompasaareen monipuolisia uuden asumisen kokonaisuuksia. Oululaisella osaamisella on
kysyntää myös pääkaupunkiseudulla”, Moilanen kertoo.

Investointejakin tarvitaan

Rakentamisessa hyödynnetään nykyään yhä enemmän elementtejä. Niiden avulla kriittiset rakenteen osat valmistuvat tasalaatuisiksi säältä suojassa. Rakennusteho on jo aiemmin panostanut puuelementteihin, joita tehdään yhtiön omalla tehtaalla. Tuorein, lähes 500 000 euron investointi kohdistuu betonielementtien rakennusosatuotantoon. ”Meillä on pari innovaatiota, joiden ansiosta elementtien valmistus on todella korkealaatuista ja tehokasta. Uutta tuotantoamme ostavat myös muut rakennusalan toimijat”, Jaakko Moilanen sanoo.

Rakennusteho lyhyesti:

  • Liikevaihto 75,5 miljoonaa euroa (tilintarkastamaton)
  • Henkilöstöä 250
  • Perustettu 1994
  • Toteutti 720 kotia vuonna 2016
  • Kotipaikka Oulu