Tero Lehmosen uratarina

Työn monimuotoisuus ja työyhteisö saavat työnjohtajan viihtymään

Helsingin Rakennustehon vuosikorjauspuolen työnjohtaja Tero Lehmonen avaa hymyssä suin Espoon toimiston oven. Hymy tarttuu ja rento ja yhteisöllinen meininki näkyy koko kuuden hengen porukassa.

“Meillä on aivan mahtava porukka täällä ja huumori lentää”, hymyilee Lehmonen.

Lehmosen tarina Rakennusteholla alkoi vähän sattumalta vuonna 2016.
“Satuin olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan, kun Helsingissä oli todellinen tarve vuosikorjauspuolen vetäjälle.”

Tero Lehmonen arvostaa Rakennustehossa työnantajana sen joustavuutta ja avointa ilmapiiriä.

Aikaisemmin vuosikorjauksia ohjattiin Rakennustehon kotipaikkakunnalta Oulusta, mutta pääkaupunkiseudulle kaivattiin vastaavaa tyyppiä, jolla on paikallistuntemusta. Oulun konkareiden rinnalle oli helppo sopeutua ja töitä kaupunkien välillä tehdään sujuvasti yhdessä.

Käsillä tekeminen sydäntä lähellä jo pikkupojasta asti

“On vaikeaa sanoa, milloin päätin lähteä rakennusalalle. Käsillä tekeminen on ollut pikkupojasta saakka vahvuuteni”, muistelee Lehmonen.

Niinpä hän päätyikin luonnollisesti opiskelemaan rakennusmestariksi Helsinkiin. Vuonna 2005 koitti valmistuminen, ja sen jälkeen töitä löytyi kiinteistönjohtamisfirmasta.

Alkuvuodet menivätkin korjausten, remonttien ja isännöitsijän hommien parissa, kiinteistöalan toisella puolen pöytää. Lehmonen on aina viihtynyt työnsä parissa ja kokee taustansa eduksi nykyisessä työssään.
“Kyllä urani kohokohtia on ollut se, kun pääsin tällaiseen firmaan töihin.”

“Arvostan Rakennustehossa työnantajana sitä, että se on joustava. Meillä on myös avoin ilmapiiri, jossa kenelle tahansa on helppo mennä juttelemaan.”

Ihmisläheistä työtä useissa työpisteissä

Aamut alkavat Lehmosella aina Espoon toimistolta, josta päivä jatkuu kohteisiin paikan päälle. Iloisuus, myönteisyys ja hyvät ihmistaidot ovat ehdottoman tärkeitä vuosikorjauspuolen töissä, sillä asiakaskohtaamisia on päivittäin.
“Jokainen päivä on erilainen ja parasta tässä työssä on päästä konkreettisesti lunastamaan lupaustamme – eli toteuttamaan elämänlaatua.”

Mieleenpainuvin kohde Rakennusteholla on Lehmoselle ollut Espoon Rantarata. Se oli ensimmäinen kohde, jossa vuosikorjaukset dokumentoitiin sähköiseen järjestelmään kuvallisessa muodossa. Lehmonen kävi kuvaamassa korjattavat kohteet ja korjaajat kuvasivat ne muutoksen jälkeen.
“Tämä jäi meille käytäntöön ja paransi huomattavasti työn läpinäkyvyyttä, viestintää sekä asukkaiden tyytyväisyyttä.”

Espoon Rantarata on ollut Tero Lehmoselle mieleenpainuvin kohde, sillä sen kohdalla otettiin käyttöön sähköinen dokumentointi kuvallisessa muodossa.

Katso Rakennustehon avoimet työpaikat:
Tule töihin