Edellinen
Seuraava

Tilausrakentaminen

Rakennusteho tarjoaa palvelut erityyppisiin rakennushankkeisiin. Olemme mukana suunnittelusta toteutukseen ja autamme partnereitamme löytämään ideoita asumiseen. Mikäli etsit luettavaa kumppania investointisi toteuttamiseen, ota yhteyttä.

Case: Metsolan Kartano

Metsolan Kartano on 2010 valmistunut monipuolinen seniorien palvelutalo, joka sijaitsee kauniilla mäntyrinteellä Oulun Puolivälinkankaalla.

Metsolan Kartano on suunniteltu erityisesti ikääntyvien ihmisten asumisen haasteisiin. Talossa on 139 esteettömän asumisen mahdollistavaa senioriasuntoa, ja huoneistotyyppeinä ovat 48,5‒55,5 m²:n kaksiot sekä 68 m²:n kolmiot. Lisäksi talossa toimivat 18-paikkainen Lehtorannan koti mielenterveyskuntoutujille, 19-paikkainen palvelukoti pääasiassa muistisairaille, Puolivälinkankaan asukastupa, ravintola Odessa, oma taidegalleria sekä seniorikuntosali. Liiketiloissa toimivat parturi-kampaamo, suuhygienisti ja kosmetologi.

Kaikki tilat on mitoitettu mahdollisimman väljiksi, ja liikkumista on helpotettu erilaisin teknisin ratkaisuin. Esimerkiksi keittiöiden työtasot ja kaapit ovat tavallista matalammalla, ja hissit on mitoitettu myös paarikuljetuksiin. Seinien tehostevärit auttavat talossa suunnistamista ja tilan hahmottamista.

Ympäröivä vehmas luonto on hyödynnetty suunnittelemalla viihtyisiä sisäpihoja sekä leikkikenttä lapsivieraille. Lasiparvekkeiden ansiosta asuntoihin pääsee runsaasti luonnonvaloa ja ikkunoista avautuvat metsäiset näkymät. Ikkunoiden sijoittelussa on huomioitu myös vuoteessa makaavan ja pyörätuolissa istuvan katselukorkeus.

Metsolan Kartano on yksi Suomen suurimmista senioritaloista, talossa on 12 000 m² ja mittaakin yli sata metriä. Kohteen on toteuttanut Oulun Rakennusteho Oy yhteistyössä Arkkitehtitoimisto Veli Karjalainen Ky:n ja Insinööritoimisto Putkonen Oy:n kanssa. Rakennuttaja on yleishyödyllinen Villa Metsola Oy, ja palvelutalon omistaa Kiinteistö-Tapiola.