Kiinteistö Oy RukaValley

Itä-Ruka

Itä-Rukan uusi keskus palvelee matkailijoita ympärivuotisesti. Sijainti rinteiden ja Valtavaaran välissä on erinomainen – talvisin voit lasketella suoraan loma-asuntoosi ja kesäisin voit lähteä Valtavaaralle retkeilemään oven avauksella. Itä-Rukan kattavat palvelut ravintoloineen sijaitsevat naapurissa ja gondoli vie kuudessa minuutissa Rukankylään.

RukaValleyn ja RukaVillagen välinen siirtyminen on vaivatonta ja nopeaa tunturin ylittävän maisemagondolin ansiosta. Gondolilla on väliasema Saarua-rinteen huipulla, joten gondoli palvelee myös laskettelijoita.

Samanaikaisesti gondolihissin kanssa Rukan Eturinne sai uuden kuomullisen tuolihissin, VillageExpressin. Ruka investoi rinteisiin ja hisseihin syksyllä 2018 yhteensä 15 miljoonaa euroa, mikä nostaa hissikapasiteettia viidenneksen.

RukaValleyn keskukseen on avattu myös kattava valikoima uusia palveluita: kaksi ravintolaa, vuokraamo- ja ohjelmapalvelut, minimarket ja Family Park tubing-alueineen.

Rukan matkailu on muutenkin kovassa nosteessa. Kuusamon puhdas luonto, palvelut ja turvallisuus vetävät turisteja nauttimaan Rukan palveluista. Rinneuudistusten myötä kulunut talvikausi 2018–2019 oli kaikkien aikojen vilkkain ja myös touko-kesäkuun Ski-Inn yöpymiset kasvoivat lähes 50 %:lla.