Lipporannan Rautu

Lipporanta

Lipporanta on uusi kaupunginosa lähellä Oulun keskustaa. Alueen kerrostalot ja niiden kodit tarjoavat ainutlaatuisen kaupunkielämän kokemuksen. Puistomaisuus, veden läheisyys, hyvin saavutettava sijainti ja lähellä olevat palvelut ja tekevät Lipporannasta omanlaisensa.

Lipporanta sijaitsee kauniilla paikalla Hartaanselän rannalla. Alueella on hyvät liikenneyhteydet, joten keskustaan ja yliopistolle pääsee helposti pyörällä, bussilla tai autolla. Pyörällä ja kävellen pääsee helposti ihastelemaan Oulun kauneimpia reittejä Nallikariin, Hietasaareen, Toppilansaareen, Kuusisaareen Raattiin, Pikisaareen ja sieltä edelleen keskustaan.

Lipporannan lähistöltä löytyy monipuolisia harrastusmahdollisuuksia, kuten kävelysiltoja, pyöräteitä, Raatin urheilustadion ja uimahalli, kuntoilu- ja melontareittejä, venesatamia ja koko Pohjois-Suomen helmi Nallikarin hiekkaranta palveluineen. Luonnossa viihtyville lähialue tarjoaa kalastusmahdollisuuksia, luontopolkuja ja lintujen bongauspaikkoja.

Hartaanselän alue kehittyy lähivuosina merkittävästi, sillä vuoden 2025 asuntomessualue rakennetaan Hartaanselänrantaan. Alueelle on suunnitteilla myös kulttuuritapahtumia ja muuta toimintaa, jotka luovat yhteisöllisyyttä ja houkuttelevat kävijöitä koko kaupungista.

Lipporanta valmistuu COR Groupiin kuuluvan Health City Finland Oy:n ja Rakennustehon yhteisenä projektina.