Edellinen
Seuraava

Toppilan Punainen Mylly, Oulu

Jukka Poukkula 0407649085
Ota yhteyttä

Punainen Mylly – Eläköön historia!

Punainen Mylly on ainoa laatuaan Toppilan historiallisessa satamamiljöössä. Punatiilinen mylly on Toppilan vanhan satama-alueen symboli. Nyt Punainen Mylly saa uuden elämän. Rakennusteho toteuttaa kohteeseen asuntoja, joissa on persoonaa.

Uusi elämä vanhaa kunnioittaen

Asunnot ovat Punaisen Myllyn elinkaaren kuudes vaihe. Myllyn ensimmäinen osa valmistui 1924 Vaasan Höyrymylly Oy:n tilaamana. Vuosien saatossa myllyä laajennettiin neljä kertaa ja sen toiminta laajeni vielä 1970-luvullakin. Teollinen toiminta myllyssä loppui vasta 1990-luvun alussa, jolloin se jäi tyhjilleen. Kun vanha mylly nyt herätetään henkiin, sen julkisivua salmen suuntaan rytmittävät parvekkeet, joille johtavat isot liukulasi-ikkunat. Ylimpiin kerroksiin on tulossa vaikuttavia penthouse-huoneistoja.

 

Toppilan sataman symboli

“Punaisen Myllyn merenpuoleinen päätyseinä on Toppilan satama-alueen symboli. Se on alueen muistetuin näkymä, pääjulkisivu”, kertoo Pohjois-Pohjanmaan museon korjausrakennusarkkitehti Raimo Tikka rakennuksen kulttuurihistoriallisesta asemasta. Rakennus joutui sietämään rapistumista jo pitkään ja se on ollut vähällä hävitä kokonaan.

 

Meri, kaupunki ja tunnelmaa

Nyt Punaiseen Myllyyn valmistuu 98 asuntoa. Asunto-osakeyhtiöön on suunniteltu tehokkaita yksiöitä, monipuolisia kaksioita, napakoita kolmioita sekä muutamia suurempia, 4-5 huoneen asuntoja. Kaikkien asuntojen lattiamateriaali on valkokuultolakattu parketti, keittiöissä on Silestone-kvartsitasot. Myös kodinkoneet ja kiintokalusteet ovat rakennuksen arvon mukaiset.

Punaisen Myllyn kortteli muodostuu vanhasta myllyrakennuksesta ja kolmesta uudiskerrostalosta. Uudiskerrostalojen väliin jäävän alueen täyttää pysäköintihalli, jonka päälle rakentuu korttelin yhteinen piha-alue istutuksineen ja piharakennuksineen.

 

  • Höyrymyllyntie 8, 90520 Oulu
  • Rakennusvaihe: Rakenteilla